Open life|08.03.2020 15:43

Πώς θα οργανώσετε τον χώρο του γραφείου σας σε τρία απλά βήματα

Newsroom
Από τη Βασιλική Νικηφόρου, οργανώτρια επαγγελματικού και προσωπικού χώρου

Μπαίνω σε έναν χώρο. Είναι ένα τυπικό γραφείο. Έχει όμως πολλά βιβλία στοιβαγμένα στην βιβλιοθήκη και τα έπιπλα κλείνουν τον χώρο παρά αναδεικνύουν το μέγεθός του.

Ο άνθρωπος που εργάζεται σε αυτό περνάει πολλές ώρες της ημέρας εκεί και κάθε μέρα γίνεται όλο περισσότερο η ζωή του. Σπάνια καταλαβαίνει ότι οι στοίβες και ο κλειστός χώρος εμποδίζουν την ροή των εργασιών, και βαραίνουν την διάθεση. Και κάπου εκεί παρεμβαίνω.

Την προηγούμενη Παρασκευή πήγα σε ένα τέτοιο γραφείο και οι αλλαγές που έγιναν ήταν απλές. Όχι, δεν χρειάστηκε να πεταχτούν τα βιβλία. Δεν χρειάστηκε να μείνει όμως ότι δεν χρησιμοποιούνταν.

Πριν...
Μετά

Η όλη διαδικασία ήταν δώρο έκπληξη από μια κόρη σε έναν πατέρα. Μόλις ενημερώθηκα ότι του άρεσε. Ξετρελάθηκε για την ακρίβια. Ο άνθρωπος που πήγε στο γραφείο την Δευτέρα κι έφυγε νέος άνθρωπος.

Όλοι αναζητάμε την αλλαγή στην ζωή μας, να αισθανθούμε πιο όμορφα από ότι αισθανόμαστε εχθές. Τα πράγματα γίνονται μέρος της πραγματικότητάς μας και μπλεγμένοι στην ρουτίνα μας δεν μπορούμε να αφουγκραστούμε πώς μας επηρεάζει ο χώρος μας.

Πριν...
Μετά

Κι όμως. Είναι τόσο εύκολο απλά να σταθούμε και να ευχαριστηθούμε το μικρό λουλούδι σε ένα βάζο μέσα σε ένα ήρεμο γραφείο.

Πώς θα μπορούσε να γίνει;…

Εγώ ακολούθησα αυτά τα βήματα στο γραφείο που πήγα.

  1. Ξεκαθάρισα ότι μπορούσε να εμποδίσει το σώμα να φύγει γρήγορα σε περίπτωση κινδύνου. Μετακίνησα τον καναπέ και άλλαξα θέση σε ένα τραπεζάκι. Κι έτσι άνοιξε ο χώρος.
  2. Ό,τι φαινόταν περιττό όπως βιβλία στοιβαγμένα άτακτα σε άλλα, βρήκε νέο χώρο. Το συγκεκριμένο δωμάτιο είχε απίστευτο χώρο για να μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί.
  3. Υπήρχαν πολλά πράγματα που δεν χρησιμοποιούνταν. Κι έτσι πετάχτηκαν.

Τα βήματα ήταν απλά. Η κοπέλα μου είπε ότι δεν μπορούσε να το σκεφτεί ότι θα κατέληγε έτσι να φαίνεται πιο επαγγελματικός και ταυτόχρονα πιο ζεστός, και ότι δεν θα είχε και τον χρόνο να το κάνει. Πιστεύω ότι αν ακολουθούσε αυτά τα τρία βήματα θα μπορούσε να πετύχει το αποτέλεσμα.

γραφείοοργάνωση