Open life|21.03.2020 14:35

#Μένουμε_σπίτι: 10+1 μέρη στα οποία μπορείτε να ταξιδέψετε από τον καναπέ σας!

Newsroom

Τα σύνορα κλείνουν, τα ταξίδια είναι απαγορευτικά μέχρι νεωτέρας, και πλέον μία είναι η επιλογή προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός: #Μένουμε_σπίτι! Βεβαίως, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι η διαδικασία του cocooning, αφού δεν γίνεται από επιλογή αλλά από ανάγκη και υποχρέωση για να παραμείνουμε υγιείς εμείς και οι συνάνθρωποί μας...

Οι ώρες στο σπίτι περνούν δύσκολα αλλά, ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να... ανοίξει το μάτι και να ταξιδέψει ο νους σε ορισμένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του πλανήτη. Εστω και μέσω εικονικής περιήγησης, πάντως, το ethnos.gr σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε tour από άκρη σε άκρη στον πλανήτη σε τοποθεσίες που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν πλημμυρίσει από επισκέπτες αλλά λόγω κορονοϊού έχουν... νεκρώσει. Ας τις εξερευνήσουμε μέσω της οθόνης μας...

1. Σινικό Τείχος, Κίνα

Το Σινικό Τείχος είναι κινεζική οχύρωση που κατασκευάστηκε σταδιακά, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές μογγολικών και τουρκικών φύλων από τα βόρεια σύνορά της. Το Μέγα Tείχος εκτείνεται σε συνολικό μήκος 8.850 χλμ. και αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά εδώ αλλά και εδώ.

2. Κολοσσαίο, Ιταλία

Το Amphitheatrum Flavium (Φλάβειο Αμφιθέατρο) ή περισσότερο γνωστό με την ονομασία Colosseo (Κολοσσαίο, το Γιγαντιαίο), ήταν ένα αμφιθέατρο στην Ρώμη. Βρίσκεται στη ΝΑ. πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς (Forum Romanum) και αποτελεί ένα απ' τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα στον πλανήτη

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά εδώ κι εδώ.

3. Ταζ Μαχάλ, Ινδία

Το Τατζ Μαχάλ (Taj Mahal) είναι κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στην Ινδία, κτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Αγκρα. Το συγκρότημα αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο Σαχ Τζαχάν Μογγόλος αυτοκράτορας (Σάχης) προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631. Για την ανέγερσή του πέρασαν 22 χρόνια και απασχολήθηκαν 20.000 εργάτες. Σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως.

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά εδώ κι εδώ.

4. Μάτσου Πίτσου, Περού

Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου που βρίσκεται στο νότιο Περού είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ινκας, που χάθηκε με απότομο τρόπο. Στη γλώσσα Κέτσουα σημαίνει «αρχαίο βουνό» και βρίσκεται σε υψόμετρο 2.700 μ. στη Σιέρρα Βιλκαμπάμπα.

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά εδώ και εδώ.

5. Ανγκορ Βατ, Καμπότζη

Η Ανγκορ Βατ είναι ναός που βρίσκεται στην περιοχή Ανγκορ της Καμπότζης και χτίστηκε για τον βασιλιά των Χμερ Σουριαβαρμάν Β' κατά τον 12ο αιώνα ως ο κύριος ναός και πρωτεύουσα του κράτους του. Ηταν ιερός τόπος πολλών θρησκειών, όπως του Ινδουισμού -ήταν αφιερωμένος στον Βισνού- όσο και του Βουδισμού. Αποτελεί σύμβολο για την Καμπότζη, αφού εμφανίζεται και στη σημαία της χώρας, ενώ είναι το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Αποτελεί το μεγαλύτερο ιερό, οποιασδήποτε θρησκείας, στον κόσμο.

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά εδώ και εδώ.

6. Στόουνχεντζ, Μεγάλη Βρετανία

To Στόουνχεντζ είναι νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο του οποίου η διαμόρφωση συνεχίστηκε ως την Εποχή του Χαλκού, στην κομητεία του Γουΐλτσιρ (Wiltshire), περίπου 13 χλμ βορειοδυτικά του Σώλσμπερι (Salisbury). Πρόκειται για έναν κύκλο μεγαλίθων, που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις πλέον αποδεκτές αρχαιολογικές εκτιμήσεις ανάμεσα στο 2500 π.Χ. και το 2000 π.Χ..Το όνομα Στόουνχεντζ (Stonehenge) προέρχεται από τις αρχαίες αγγλικές λέξεις Stanhen gist, που σημαίνουν «κρεμαστοί λίθοι». Παραμένει άγνωστο ποιος το έχτισε και για τι χρησιμοποιήθηκε...

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά εδώ και εδώ.

7. Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος

Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι από παλαιότερα σωζόμενα κτίσματα και είναι οι πιο διάσημες πυραμίδες του κόσμου. Η κατασκευή τους ανάγεται στο 2580 π.Χ. και βρίσκονται στη Νεκρόπολη της Γκίζας. Το σύμπλεγμα πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε για τον ενταφιασμό Φαραώ και κατασκευάστηκε από την τέταρτη δυναστεία των Αιγυπτίων. Περιλαμβάνει την Πυραμίδα του Χέοπα, γνωστή και ως «η Μεγάλη Πυραμίδα», την Πυραμίδα του Χεφρήνου και την Πυραμίδα του Μυκερίνου. Στη Νεκρόπολη ανήκει και η περίφημη Μεγάλη Σφίγγα.

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά εδώ και εδώ.

8. Αγαλμα της Ελευθερίας, ΗΠΑ

Το άγαλμα της Ελευθερίας είναι ένα μεγάλου μεγέθους γλυπτό, το οποίο εικονίζει την Ελευθερία ως γυναικεία μορφή, να κρατά στο υψωμένο δεξί της χέρι πυρσό και στο αριστερό μια πλάκα στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία «4 Ιουλίου 1776», ημέρα ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το άγαλμα δεσπόζει στην νησίδα Λίμπερτυ Άιλαντ (Liberty Island) στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης.

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά εδώ.

9. Βατικανό & Καπέλα Σιστίνα, Βατικανό

Το Βατικανό ή αλλιώς το Πατριαρχείο της Ρώμης , είναι ανεξάρτητη πόλη-κράτος, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης στην Ιταλία και αποτελεί συνέχεια του εκκλησιαστικού (ή και παπικού) κράτους του Μεσαίωνα. Στο Βατικανό εδρεύει η Αγία Έδρα, που αποτελεί το πνευματικό και διοικητικό κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας. Στο εξωτερικό δεσπόζει η διάσημη πλατεία και η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και στο εσωτερικό η Καπέλα Σιστίνα, παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατιού, της επίσημης κατοικίας του Πάπα. Αποτελεί χώρο για θρησκευτικές αλλά και διοικητικές δραστηριότητες καθώς είναι το μέρος σύσκεψης (κονκλάβιου) των καρδιναλίων για την εκλογή του νέου πάπα. Η φήμη του οφείλεται κυρίως στις νωπογραφίες πρωτίστως του Μιχαήλ Αγγέλου, ο οποίος φιλοτέχνησε την οροφή του και τον τοίχο του ιερού.

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στο Βατικανό εδώ και στην Καπέλα Σιστίνα εδώ.

10. Σαγράδα Φαμίλια, Ισπανία

Η Σαγράδα Φαμίλια είναι μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη της Καταλονίας στην Ισπανία, σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Αν και η κατασκευή της είχε ξεκινήσει το 1882, όταν το έργο ανέλαβε ο Γκαουντί το 1883, τη μεταμόρφωσε με το αρχιτεκτονικό και μηχανικό στυλ του συνδυάζοντας το γοτθικό ρυθμό και μορφές Μοντερνισμού με φιλόδοξες διαρθρωτικές κολόνες και αψίδες.

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά εδώ και εδώ.

11. Παρθενώνας, Ελλάδα

Ο Παρθενώνας είναι ναός, χτισμένος προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας. Υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα. Αποτελεί το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο στον πλανήτη και θαυμάζεται ως σύμβολο παγκόσμιων και διαρκών αξιών αριστείας, δημοκρατίας, τέχνης...

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά εδώ και εδώ

αξιοθέαταταξίδιαΜένουμε ΣπίτιΚορονοϊός