Open life|28.03.2020 19:32

#Μένουμε_σπίτι: Δραστηριότητες για μπόλικο παιχνίδι μαζί με τα παιδιά σας

Άκης Φωτόπουλος

Το «TV Εθνος» σας παρουσιάζει παρακάτω ορισμένες πολύ εύκολες και ιδιαίτερες ιδέες παιχνιδιών, πέρα από τα κλασικά, με τα οποία τα παιδιά σας μπορούν να παίξουν στο σπίτι, χωρίς όμως να το γκρεμίσουν!

Σπιτικό supermarket

Τοποθετήστε σε διάφορα σημεία του παιδικού δωματίου πακέτα από μακαρόνια, μπισκότα, ζάχαρη, αλεύρι, κονσέρβες και φρούτα. Δώστε στο παιδί ένα κουβά που θα τον χρησιμοποιήσει ως καροτσάκι. Στη συνέχεια, φτιάξτε μία λίστα ζωγραφίζοντας τα τρόφιμα που θέλετε να «αγοράσει». Αν το παιδί αναγνωρίζει τους αριθμούς μπορείτε να γράψετε και πόσα τεμάχια θέλετε από το κάθε προϊόν. Στη συνέχεια του δίνετε τη λίστα με σκοπό να συγκεντρώσει όλα τα τρόφιμα που είναι καταγεγραμμένα σε αυτήν. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και χρήματα στο παιχνίδι κόβοντας μικρά χαρτάκια και βάζοντας πάνω σε αυτά αριθμούς. Παράλληλα βάλτε μικρά ταμπελάκια μπροστά στα προϊόντα ώστε το παιδί φθάνοντας στο ταμείο που θα έχετε αναλάβει εσείς ως γονέας να του ζητάτε να σας πληρώσει, ανάλογα με αυτά που ψώνισε.

Μπάσκετ

Τοποθετήστε σε ένα σχετικά ψηλό σημείο του δωματίου του παιδιού έναν κουβά και με χαρτιά εφημερίδας ή περιοδικού φτιάξτε πολλές μπάλες. Δώστε τις στο παιδί και ζητήστε του να προσπαθήσει να... βάλει καλάθι!

Κυνήγι θησαυρού

Κρύψτε έναν «θησαυρό» σε μια γωνιά του σπιτιού σας. Προηγουμένως θα έχετε φτιάξει ένα χάρτη τον οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει το παιδί σας για να βρει το «θησαυρό». Για μικρότερα παιδιά χρησιμοποιήστε ένα ρολό τουαλέτας το οποίο και θα ξετυλίξετε κατά μήκος της διαδρομής προς τον θησαυρό. Στο τέλος του ρολού θα έχετε δέσει ένα μικρό δωράκι, π.χ. μια σοκολάτα!

Ναυαγός

Το παιχνίδι του Ναυαγού παίζετε ως εξής: Ρίξτε στο πάτωμα του σαλονιού σας μερικά μαξιλάρια και προσποιηθείτε πως το σαλόνι είναι η θάλασσα και το παιδί πρέπει να βρεθεί από τη μία πλευρά του σαλονιού στην άλλη, χωρίς να βρέξει τα πόδια του. Απλά θα πρέπει να του δείξετε  πώς να χρησιμοποιήσει τα μαξιλάρια που υποτίθεται είναι βράχοι πάνω στους οποίους πρέπει να πατήσει, προκειμένου να μην ακουμπήσει καθόλου στο πάτωμα!

Φτιάξτε κουλουράκια

Δείτε το σαν παιχνίδι φτιάχνοντας  μαζί με τα παιδιά σας κουλουράκια κανέλας που είναι από τα πιο αγαπημένα των παιδιών. Ιδού και μια απλή συνταγή: Ανακατέψτε 120 γραμμάρια αλεύρι, 60 γραμμάρια καστανής ζάχαρης, 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, 60 γραμμάρια μαλακού βουτύρου και 1 αυγό. Η ζύμη είναι απλωμένη περίπου 1/2 cm και κόβουμε με κουπ τα κουλουράκια. Στη συνέχεια, ψήνουμε στους 170 ° C για 10 λεπτά.

παιδίσπίτιπαιχνίδια