Open life|10.04.2020 19:21

Το «Σουσάμι Ανοιξε» επαινεί τους γονείς στην καραντίνα: «Κάνετε υπέροχη δουλειά»

Newsroom

Από το 1969 οι μαριονέτες της εκπομπής «Sesame Street» - την οποία το ελληνικό κοινό είδε υπό τον τίτλο «Σουσάμι Ανοιξε» - έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών, προετοιμάζοντάς τα για το σχολείο και βοηθώντας τα να μιλούν στους ενήλικες για το πώς αισθάνονται. 

Με τη βοήθεια των χαρακτήρων του Jim Henson, των τραγουδιών, του animation και πάνω από όλα με την αγάπη για τα παιδιά, η τηλεοπτική σειρά έγινε ένα παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο για πάνω από 40 χρόνια.

Το «Σουσάμι Άνοιξε» βοηθά με τις εκπομπές του τα παιδιά και τις οικογένειές τους να αντιμετωπίσουν τραυματικές εμπειρίες. Μέσα από τους διαλόγους των δημοφιλών χαρακτήρων, περνούν το μήνυμα της επικοινωνίας ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.

Αυτή τη φορά το Σουσάμι σκέφτηκε και τη δυσκολία των ενηλίκων, των γονιών, οι οποίοι τις ημέρες της καραντίνας για την πανδημία του κορονοϊού έχουν κληθεί να περάσουν για πρώτη φορά τόσες ώρες με τα παιδιά τους, να τα προστατεύσουν και να τους εξηγήσουν την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.

«Γονείς έχετε κάνει υπέροχη δουλειά. Αλλά θυμηθείτε να πάρετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Φροντίστε και τον εαυτό σας. Τεντωθείτε. Πάρτε μια ανάσα. Ό,τι μπορείτε για να είστε καλά. Κάνουμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε και αυτό είναι οκ. Κουράγιο και καλή δύναμη.»

Sesame Streetκαραντίναγονείς