Απόψεις|13.12.2018 13:17

Ο Μακρόν είναι µακριά...

Ευάγγελος Χεκίμογλου

«Πάµε να βάλουµε κίτρινα γιλέκα. Ο Μακρόν θα υποχωρήσει κι άλλο. Ετοιµος να κλάψει ήταν στο διάγγελµα». «Κάτσε να τελειώσει το παιχνίδι» είπε ο Σάκης, για τον οποίο εργοδότης δεν βρέθηκε ακόµη. «Οταν φέρνω εξάρες, βρίσκεις προφάσεις να φύγεις». «Εγώ έχω κίτρινα γιλέκα να σας δώσω» είπε ο Τάκης ο υδραυλικός.

«Τα φοράνε τα παιδιά στο σπίτι και παίζουνε τους τροχονόµους». «Αν στους Γάλλους έδωσε εκατό ευρώ αύξηση µε βενζίνη ένα και πενήντα, εµάς θα µας δώσουν διακόσια» είπε ο Μάκης µε την αγωνιστική του πείρα.

«Από ποιον θα τα ζητήσουµε όµως;» ρώτησε ο Σάκης που η µακρά ανεργία και τα πολλά σταυρόλεξα είχαν οξύνει το πνεύµα του. «Από τον Μακρόν ή από τον Τσίπρα;». «Το κεφάλαιο είναι ενιαίο» είπε ο Μάκης ο συνδικαλιστής. «Καλύτερα όµως να τα ζητήσουµε από τον Μακρόν».

«Ο Μακρόν είναι µακριά» είπε ο Τάκης ο υδραυλικός. «Προχτές πήγα για µια βρύση στην Κηφισιά και έκανα µία ώρα να γυρίσω. Σκέψου να πάµε στο Παρίσι».

«Ναι, αλλά το Παρίσι έχει πιο φτηνά αεροπορικά εισιτήρια» είπε ο Μανόλης, συνταξιούχος τραπεζικός και πολυταξιδεµένος. «Τέσσερα άτοµα, να πάµε και να έρθουµε, δεν θέλουµε ένα χιλιάρικο;» αναρωτήθηκε ο Σάκης ο άνεργος. «Και πού θα ξέρει ο Μακρόν ότι εµείς πήγαµε στο Παρίσι για να µας δώσει έστω το χιλιάρικο;» είπε ο Τάκης ο υδραυλικός. «Πάµε τότε στο Σύνταγµα» τους παρότρυνε ο Μάκης ο συνδικαλιστής.

«Στο Σύνταγµα θα µας περιµένει ο Τσίπρας και θα µας βάλει να συµπληρώνουµε αιτήσεις για το κοινωνικό µέρισµα» είπε ο Μανόλης ο τραπεζικός. «Θα καθόµαστε µε το κίτρινο γιλέκο µπροστά στον υπολογιστή και θα προσπαθούµε να καταλάβουµε πώς δουλεύει η πλατφόρµα». «Εξάρες!» φώναξε ο Σάκης ο άνεργος. «Σ’ έσκισα, Μάκη ψευτοσυνδικαλιστή»

κίτρινα γιλέκα