Απόψεις|03.06.2020 12:17

Τα χρήματα δεν κάνουν την ευτυχία ούτε και για τη Μελάνια

Σπύρος Σεραφείμ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Εθνικό Ιερό του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β’, φαίνεται να προτρέπει την Πρώτη Κυρία να χαμογελάσει, ενώ η ίδια στέκει σοβαρή κι αμήχανη. Αυτό το καρέ - και όχι άδικα - έκανε τον γύρο του διαδικτύου, όπου στα περισσότερα ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριαρχούσαν οι ατάκες «γιατί να λυπηθώ τη Μελάνια», «πήρε τον Τραμπ για τον πλούσιό του κόσμο, έτσι, σκέτο, χωρίς τον ‘’εσωτερικό’’», «επιλογή της ήταν, αυτή το διάλεξε, λεφτά ήθελε, αυτό είναι το τίμημα».

Ακόμα κι αν δεχτούμε πως η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί τον ορισμό του “trophy wife” και ότι το μοντέλο από τη Σλοβενία έκανε αυτόν τον γάμο αποκλειστικά και μόνο για συμφέρον, δεν μπορούμε να δεχτούμε το «καλά να πάθει, ας πρόσεχε». Το να λυπάσαι μια γυναίκα η οποία περνά άσχημα στον γάμο της, ακόμα κι αν έχει τα λεφτά όλου του πλανήτη, είναι ακριβώς το ίδιο με το να λυπάσαι κάποια άλλη η οποία κακοποιείται ψυχολογικά και σωματικά και ζει σε τρώγλη. Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεις φορολογικές δηλώσεις στην Εφορία και να προτάξεις καταθέσεις που ζαλίζουν στην τράπεζα, ξεχνάς ότι προφανώς τα λεφτά δεν κάνουν την ευτυχία και είναι σαν να παραδέχεσαι ότι οι περιουσίες μπορούν να ξεπλύνουν μια άχαρη ζωή. Η οποία, πιθανώς, να περιλαμβάνει και βία, σε οικογενειακή προσφορά.  

Στην περίπτωση, λοιπόν, που ισχυρίζεσαι ότι έπειτα από το «χαμόγελο με το ζόρι εκείνη πήγε για σπα για να το ξεχάσει, ενώ η αντίστοιχη ‘’Χ’’ γυναίκα ζει όλα αυτά και είναι και φτωχή», δεν σε κάνει μόνο κατά συνθήκη ανθρωπιστή. Σε κάνει και μισάνθρωπο. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, όχι, δεν μπορείς να λυπηθείς για τη Μελάνια και, ουσιαστικά, για καμιά Μελάνια αυτού του κόσμου, αν δεν δεις πρώτα το Ε9 της. Ας μη λέμε πολλά, αυτό είναι για όποιον νιώθει και καταλαβαίνει: ο σεβασμός προς τις κατατρεγμένες γυναίκες της Γης δεν έχει χρώμα, αναλογίες, διαβατήριο, δεν ασχολείται με περιουσιακά στοιχεία, επειδή σε κάθε Μελάνια αξίζει να χαμογελά, μόνο όταν εκείνη το θέλει.

Μελάνια Τραμπ