Απόψεις|21.12.2018 14:29

Ο Χάρης της ευθύνης

Βούλα Κεχαγιά

Οι ανακοινώσεις επρόκειτο να γίνουν την προηγούµενη µέρα, µαθαίνω, ωστόσο, ότι τις πρόλαβε ο εκρηκτικός µηχανισµός στον ΣΚΑΪ. Εντάξει, δεν ήταν και η µεταγραφή του Θεοχάρη στη Νέα Δηµοκρατία ώστε να γίνει θέµα στα social media, πυροδοτώντας τη φηµολογία πως χωρίς τον Χάρη µπαίνει ταφόπλακα στη Συµφωνία των Πρεσπών.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σηµίτη ήταν µοιραίο να «σκοντάψει» πάνω στην επισηµοποίηση της συνεργασίας του Θεοχάρη µε την Πειραιώς. Τον Ιούλιο του 2016 Παπαδόπουλος και Θεοχάρης υπήρξαν συνιδρυτές της ∆ηµοκρατικής Ευθύνης, εµπνεύσεως του πρώην υπουργού. Η συνύπαρξη των δύο στο νεοσυσταθέν κόµµα ήταν βραχύβια. Ο Θεοχάρης αυτοσυστηνόταν ως επικεφαλής και ο Παπαδόπουλος απαντούσε ότι δεν απένειµε ποτέ αυτόν τον τίτλο στον πρώην επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων.

Ο πρώην υπουργός, που στις αρχές του 2000 είχε εµφανίσει δυσανεξία στα «πιράνχας» στον χώρο της Υγείας, προτίµησε να σκοτώσει το µικρόβιο που κατέτρωγε αυτήν τη σχέση. Κάπως έτσι έληξε άδοξα η συµπόρευσή τους. Οµως το µικρόβιο της πολιτικής είχε ήδη διεισδύσει στο µυαλό του Θεοχάρη. Ενδεχοµένως από την περίοδο της θητείας του στην Ανεξάρτητη Αρχή, απ’ όπου καρατοµήθηκε µε εντολή Σαµαρά. Και σ’ αυτόν τον χωρισµό υπάρχουν δύο εκδοχές. Το περιβάλλον Σαµαρά υποστηρίζει ότι εκδιώχθηκε, ο ίδιος ο Χ. Θεοχάρης λέει ότι παραιτήθηκε.

Κάθε εµπόδιο για καλό. Αφού άνοιξε ο δρόµος για ένταξή του στα ψηφοδέλτια του Ποταµιού και για τη Βουλή, όπου ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Στο ίδιο έργο θεατές. Τον Απρίλιο του 2016 ανεξαρτητοποιήθηκε λόγω ασυµφωνίας µε τον Στ. Θεοδωράκη. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ήθελε να ηγηθεί του Ποταµιού. Ποτέ δεν θα µάθουµε, γιατί ακόµη και το προηγούµενο καλοκαίρι, όταν υπήρξε επαναπροσέγγιση µε στόχο την επιστροφή του, οι συζητήσεις ναυάγησαν. Επειτα ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, µε τον Θεοχάρη να ζητεί κατά τις πληροφορίες υπουργείο και ένταξη στο Επικρατείας. Ολα τα άλλα είναι γνωστά. Οπως και η εξαφάνιση της θέσης του υπέρ της Συµφωνίας των Πρεσπών στο όνοµα της νέας κοµµατικής πειθαρχίας 

Χάρης Θεοχάρης