Απόψεις|21.12.2018 17:11

Χειμάρρα: Πολεµικά όπλα

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Δεδοµένου ότι ο εµφανής σκοπός του Ράµα είναι να υποχρεωθούν και οι τελευταίοι Ελληνες της περιοχής να την εγκαταλείψουν, το ενδεχόµενο µιας ελληνοαλβανικής ανταλλαγής πληθυσµών, ανάλογης µε της Συνθήκης της Λωζάνης, δεν πρέπει να αποκλειστεί. Υπάρχουν όµως και άλλα µέσα πίεσης, και ένα από αυτά είναι το κοινωνικό µέρισµα.

Τη δράση κατά της Αλβανίας θα αναλάβει η Η∆ΙΚΑ, η οποία θα καλέσει όλους τους Αλβανούς να υποβάλουν αιτήσεις για κοινωνικό µέρισµα εντός πέντε ηµερών. Η δράση της Η∆ΙΚΑ θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του «blitzkrieg», ήτοι της µεθόδου που εφάρµοσε η Βέρµαχτ στον Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο.

Το χαρακτηριστικό της είναι η συνεχής προσβολή του αντιπάλου µε λάθη στον ΑΜΚΑ, µε πυκνούς βοµβαρδισµούς από ασυµφωνίες στο ΙΒΑΝ, και η διάσπαση των γραµµών του µε ισχυρές, σύντοµης διάρκειας και ταχείες επιθέσεις λανθασµένου ΑΦΜ και πλευρικών πυρών αν δεν έχει πέντε συνεχείς σωστές φορολογικές δηλώσεις.

Η τακτική του Η∆ΙΚΑ αποσκοπεί στο να υποχωρήσει ο αντίπαλος, προκειµένου να καλύψει τα αδήλωτα προστατευόµενα µέλη, και στη συνέχεια να βρεθεί περικυκλωµένος, διότι δεν δήλωσε τη σωστή διεύθυνση. ∆εδοµένου ότι -µόλις συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει καταθέσει εγκαίρως τροποποιητική δήλωση στο Taxis-, το ηθικό θα καταρρεύσει και θα παραδοθεί αµέσως. Τα ΚΕΠ θα αναλάβουν να απωθήσουν όσες δυνάµεις αντιστέκονται.

Τα θύµατα αναµένεται να είναι κυρίως αγνοούµενοι, που θα κρυφτούν σε σπηλιές και σε λαγκάδια, καθότι, όπως και οι Ελληνες, είναι λαός ανυπότακτος. ∆ιαθέτουµε τη σχετική πείρα από τις πολεµικές ασκήσεις που πραγµατοποίησε η ΗΔΙΚΑ επί ελληνικού εδάφους. Στη διάρκεια των ασκήσεων αυτών, 400.000 Ελληνες καταγράφτηκαν ως αγνοούµενοι, ώστε να µη χαρακτηριστούν προστατευόµενοι.

Θα µου πείτε, µε τον τρόπο που προτείνω θα δαπανηθούν χρήµατα, διότι στο τέλος, όσα λάθη και να γίνουν, πολλοί Αλβανοί θα πάρουν το κοινωνικό µέρισµα. Πολύ αµφιβάλλω, αγαπητοί. Εδώ δεν µπορούµε να συνεννοηθούµε οι Ελληνες µεταξύ µας για να συµπληρώσουµε σωστά τη φόρµα, και θα τη συµπληρώσουν οι Αλβανοί; Ας έχουµε εµπιστοσύνη στις δυνάµεις µας και ειδικά στην Η∆ΙΚΑ. Κανείς δεν έχασε ποντάροντας στην ασυνεννοησία 

Χειμάρρα