Απόψεις|21.12.2018 14:33

Το δεξί εξτρέµ της συνωµοσιολογίας

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Φαινόταν ο άνθρωπος ότι καταπιεζόταν. Οτι δεν µπορούσε να εκφράζει τις άκρως «καµένες» απόψεις του δηµοσίως. Τουλάχιστον όχι µε τον στόµφο, τις λέξεις και την παρρησία που επιθυµούσε. Του «ξέφευγαν» αρκετά κατά καιρούς, αλλά, είτε µε παραινέσεις είτε µε άνωθεν παρεµβάσεις από τους ΑΝΕΛ, µαζεύονταν.

Αυτό που δεν ήταν εύκολο να φανταστεί κανείς είναι το πού θα το έφτανε. Οπως δείχνουν τα πράγµατα, η δηµιουργία κόµµατος µαζί µε τον Τάκη Μπαλτάκο τον απογείωσε. Ο ούτως ή άλλως ακροδεξιός λόγος του «έδεσε» ωραιότατα µε όλα τα όµορφα στοιχεία του... χώρου. Συνωµοσιολογία, βαρύς εθνικισµός και φαντασία που φτάνει στα σύνορα των αντιλήψεων του γνωστού τηλεπωλητή βιβλίων ∆. Λιακόπουλου.

Η µόνη διαφορά είναι πως οι θεωρίες του ∆ηµήτρη Καµµένου, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, γίνονται επίσηµα πρακτικά των συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου. Ετσι, µπορεί να βάζει κι αυτός το λιθαράκι  του ώστε ο δύστυχος ιστορικός του µέλλοντος να τραβάει τα µαλλιά του µελετώντας τα όσα έχουν ειπωθεί. Να αναρωτιέται τι ακριβώς είχε στο µυαλό του ο «κυρίαρχος ελληνικός λαός» µε αυτούς που έστελνε στη Βουλή.

Ετσι λοιπόν, άκουσα χθες από το βήµα τον πρώην αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου να λέει πως παρατηρείται το φαινόµενο οι µετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα να έχουν κάτι «µπλε πιστωτικές κάρτες». Τι είναι αυτές; ∆εν το µαντέψατε; Σύµφωνα µε τον ∆ηµήτρη Καµµένο, «κάρτες του Τζορτζ Σόρος µε τις οποίες πηγαίνουν και σηκώνουν λεφτά από τα ΑΤΜ». Τι άλλο θα µπορούσαν να είναι; Ολα αυτός πια; Αφού είναι πασίγνωστο πως υπάρχει ένα σχέδιο αφελληνισµού της χώρας, χρηµατοδοτούµενο από σκοτεινά κέντρα του πλανήτη (ή µήπως όχι του πλανήτη;).

Μάλιστα, εξέφρασε κι άλλες ανησυχίες ο ∆ηµήτρης Καµµένος: Κάπου είδε πως στη νοµοθεσία για το Μεταναστευτικό προβλέπεται να µην υπάρχει κρατική επιχορήγηση σε µέσα ενηµέρωσης που συστηµατικά έχουν «µισαλλόδοξο» και «ρατσιστικό» λόγο. Αγχώθηκε λοιπόν και συµπέρανε πως µπαίνει «γύψος στο ΜΜΕ».

Οτι υπάρχει πιθανότητα να λείψουν από τα περίπτερα τα πρωτοσέλιδα του «Μακελειού» και της «Ελεύθερης Ωρας». Γεγονός που θα ήταν πολύ ευχάριστο και θετικό δείγµα για τον πολιτισµό µας, όµως είναι απίθανο να συµβεί σε αυτούς τους καιρούς.

Φυσικά, όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους. Οπως καταλαβαίνετε, και ο χώρος της ακροδεξιάς τις εκλογές έχει στο µυαλό του. Είναι, µάλιστα, πολλοί αυτοί που ψαρεύουν στα νερά του – και δεν µιλάµε µόνο για τους µικρούς κοµµατικούς σχηµατισµούς. Οπότε οι πλειοδοσίες θα είναι στην ηµερήσια διάταξη. Τα αυτιά µας θα υποστούν ταλαιπωρία άνευ προηγουµένου.

Δημήτρης Καμμένος