Απόψεις|24.12.2018 13:55

Τα κουτσουρεµένα αναδροµικά

Έθνος Γνώμη

Εφόσον υπάρχουν λάθη στους υπολογισµούς από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, τότε θα πρέπει να γίνει αµέσως επανυπολογισµός. Προφανώς, υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις -και είναι αρκετές- µια και δεν είναι νοητό δύο συνταξιούχοι µε τον ίδιο βαθµό και τα ίδια χρόνια υπηρεσίας να λαµβάνουν διαφορετικά ποσά αναδροµικών. Ή άλλοι να εµφανίζονται ότι... χρωστούν κι από πάνω, αντί να εισπράττουν έστω ένα µικρό ποσόν!

Αλλά βεβαίως, το θέµα δεν κλείνει εκεί – µια και, όπως προκύπτει, έχουν χρησιµοποιηθεί διάφοροι µνηµονιακοί «κόφτες», προκειµένου να µειωθούν σε πολύ µεγάλο ποσοστό τα τελικά ποσά που πιστώθηκαν στους συνταξιούχους. Και µάλιστα -όπως καταγγέλλεται- πρόκειται για «κόφτες» οι περισσότεροι εκ των οποίων επίσης έχουν κριθεί αντισυνταγµατικοί από το Συµβούλιο της Επικρατείας.

Σηµειώνεται ότι τα ίδια είχαν συµβεί και επί κυβέρνησης Σαµαρά, µε πολύ µεγάλο πολιτικό κόστος – καθώς οι ενδιαφερόµενοι ένιωσαν εξαπατηµένοι. Εποµένως, η κυβέρνηση δεν µπορεί να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να παραπέµπει στις δηµόσιες υπηρεσίες – µια και στο τέλος της ηµέρας θα είναι αυτή που θα κληθεί να πληρώσει τον πολιτικό λογαριασµό για τα κουτσουρεµένα αναδροµικά.

ειδικά μισθολόγιαΣτΕαναδρομικά