Απόψεις|11.09.2020 17:37

Αλλος με τη μάσκα μας

Βούλα Κεχαγιά

Με όσα συμβαίνουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας γύρω από το θέμα της ψηφοφορίας για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη γελάνε ακόμη και τα μουστάκια του «αψύ» Κρητικού…

Η κατάσταση ασφαλώς μόνο για γέλια δεν είναι. Οι τελευταίες πληροφορίες εμφανίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έξαλλο με την τροπή που πήρε η ψηφοφορία, καθώς το Σώμα αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία Πολάκη κυρίως λόγω της απουσίας πολλών γαλάζιων βουλευτών. 

Οι κακές γλώσσες πάλι θέλουν - ή παροτρύνουν - τον κ. Μητσοτάκη να επιβάλει ποινή για το πρωτοφανές μπάχαλο στον Θεσσαλονικιό γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, Σταύρο Καλαφάτη, με αποκλεισμό του από την ομιλία του στη ΔΕΘ! Λέτε; Τίποτα δεν αποκλείεται. Σ’ αυτό το κόμμα, άλλωστε, επικρατεί η απόλυτη διαφάνεια και όλα γίνονται υπό το σκοτεινό φως των social media. 

Κάποια θεματάκια με την «μυστική διιπλωματία» στα ελληνοτουρκικά έχει αυτή η κυβέρνηση, όμως, όλα τα άλλα γίνονται φανερά. Κάπως έτσι υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - βγάζοντας για λίγο τη μάσκα του κορονοϊού - απολογούνται στα social media - το twitter έχει πάρει φωτιά - για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είτε διαβεβαιώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί είτε ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (δηλαδή βουλευτών του κόμματός τους) είτε επιδεικνύοντας την ψήφο τους ως απόδειξη νομιμοφροσύνης. 

Σ΄αυτήν την περίπτωση δεν φταίει εκείνος που απολαμβάνει τις δημόσιες δηλώσεις των απολογούμενων. Οι βουλευτές είναι αυτοί που κατέχουν θεσμικό ρόλο. Στις Δημοκρατίες, βεβαίως, οι βουλευτές «απολογούνται» στους ψηφοφόρους τους και στον λαό που εκπροσωπούν. Νέα «ήθη»… 

Παύλος Πολάκης