Απόψεις|12.09.2020 09:30

Ευτυχώς, Το 2020 δεν είναι το νέο 1347!

Ρόμπερτ Πεφάνης

Ζούμε σε ταραγμένους καιρούς και ως εκ τούτου, σημαντικό μέρος της ανθρωπότητας αποκαρδιώνεται,  χάνει την ελπίδα για το μέλλον. Ανέκαθεν όμως, το φως, διαδέχεται το σκότος!

Εν μέσω της απαισιόδοξης, μελαγχολικής περιρρέουσας ατμόσφαιρας, που δυστυχώς γιγαντώνεται μέσω μερίδας των ΜΜΕ, αποφάσισα να μάθω αν όντως το 2020, συγκαταλέγεται στις μαύρες χρονιές της Ιστορίας.

Επικρατέστερες χρονιές βάσει ιστορικών στοιχείων είναι το 536, το 1347, το 1918 και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, μεταξύ 1939-1945.

Φανταστείτε τους μακρινούς προγόνους μας που  έζησαν το έτος 536 μ.Χ., το οποίο και θεωρείται από μέρος της παγκόσμια επιστημονικής κοινότητας, ως η χειρότερη χρονιά στην Ιστορία της Ανθρωπότητας.

Τη χρονιά αυτή, μια ηφαιστειακή έκρηξη, πιθανότατα στην Κεντρική Αμερική, προκάλεσε απότομη αλλαγή του κλίματος σε Ευρώπη και Ασία με αποτέλεσμα την μαζική καταστροφή των σοδειών. Εν συνεχεία, ξέσπασε επιδημία πανώλης, η οποία και μείωσε σημαντικά τον εναπομένοντα πληθυσμό.

Το 1347 θεωρείται η έναρξη της επιδημίας της βουβωνικής πανώλης, γνωστής και ως «μαύρος θάνατος». Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο πληθυσμός σε Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αφρική αποδεκατίστηκε. Εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους μεταξύ 75 και 200 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το 1918, το τέλος του αιματηρού Α’ Παγκοσμίου Πολέμου διαδέχεται η «Ισπανική γρίπη», η οποία θα αφανίσει μεταξύ 17-50 εκατομμύρια ψυχές.

Τέλος, μεταξύ του 1939 και του 1945, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος σάρωσε την Ευρώπη, την Ασία και την Βόρεια Αφρική, με κόστος 50 εκατομμύρια ζωές και ανείπωτες υλικές ζημιές.

Παρά την επιδημία του Covid-19 και τις επακόλουθες ανθρωπιστικές και οικονομικές κρίσεις, η Ανθρωπότητα θα ξεπεράσει την σκοτεινή αυτή παρένθεση.

Η ιλιγγιώδης δημιουργία και διασπορά της Γνώσης και ως εκ τούτου η αέναη ανάπτυξη της Τεχνολογίας και της Ιατρικής θα συμβάλλουν στην επιτυχή αντιμετώπιση της συγκυρίας.

Τα καλύτερα έπονται!

Κορονοϊόςισπανική γρίπηβουβωνική πανώλη