Απόψεις|27.12.2018 13:43

Εορταστικά σενάρια για την Συμφωνία των Πρεσπών

Έθνος Γνώμη

Στην αρχή,υπήρχε το ερώτηµα αν θα µπορούσαν να βρεθούν τόσες βουλευτικές ψήφοι ώστε να περάσει η συµφωνία στη Βουλή µε 151 ή περισσότερα «ναι». Πάνω σε αυτό το ερώτηµα άρχισε να στήνεται ένα σενάριο για πρόωρες εκλογές µέσα στον Μάρτιο.

Αυτό προϋποθέτει ωστόσο ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα αρκεστούν στην αποχώρηση από την κυβέρνηση, αλλά θα θελήσουν να τη ρίξουν – για να εξυπηρετήσουν την προεκλογική τους στρατηγική.

Το γεγονός ότι ο υπουργός Αµυνας διαψεύδει τα σχετικά σενάριαουδόλως απασχολεί εκείνους που τα τροφοδοτούν. Παράλληλα, υπάρχουν και οι συνεχείς αναφορές του πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας – οι οποίες δεν λαµβάνονται υπόψη από τους σεναριολογούντες.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν µπορεί να αποκλείεται εκ των προτέρων – παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά εµπόδια στο διάβα του κ. Τσίπρα. Τώρα αρχίζουν να γράφονται άλλα σενάρια – που έχουν να κάνουν πάλι µε πρόωρες κάλπες και παράδοση της «καυτής πατάτας» της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στην επόµενη κυβέρνηση.

Οµως και αυτό το σενάριο πάσχει: ο κ. Τσίπρας επέλεξε να διανύσει όλη τη διαδροµή ως τις Πρέσπες, παρά τα συλλαλητήρια και το πλέγµα των αντιδράσεων στη  συµφωνία.

Για ποιον λόγο να αφήσει το «µετά» της συµφωνίας σε µία άλλη κυβέρνηση;

Συμφωνία των Πρεσπών