Απόψεις|05.10.2020 15:15

Η ιστορία με τους νέους που φταίνε για όλα έχει αρχίσει να ενοχλεί

Βούλα Κεχαγιά

Για να μην είμαστε και αχάριστοι τα καλά νέα της ημέρας είναι ότι λόγω κορονοϊού δεν θα γίνουν φέτος οι παρελάσεις. Στρατιωτικές και μαθητικές. Για φαντάσου να είσαι υπουργός Παιδείας, να έχεις σημαιοφόρους στις καταλήψεις και να αναγκαστείς να επιβάλεις ποινές  και σε αρνητές παρέλασης! Μεγάλη κούραση τώρα που κρίθηκε αντισυνταγματική και η διαγωγή στα σχολεία. Τώρα θα πει κανείς και δίκιο θα 'χει ότι μία τέτοια σκέψη μπορεί να είναι και υπερβολική αν αναλογιστεί κανείς ότι πριμοδοτήθηκε από την λίστα Πέτσα κανάλι που θωρακίζει νομικά αρνητές της μάσκας.

Πάντως, από παρελάσεις οικονομικών στοιχείων πάμε καλά. Το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή είναι αποκαλυπτικό. Ύφεση 8,2% προβλέπει για το 2020, αν και οι εκτιμήσεις ξεκίνησαν από χαμηλά, και 7,5% ανάπτυξη για το 2021!  Άλμα που δεν δικαιολογείται καν από την αποκαλούμενη και μαμούθ επένδυση της Microsoft που ανακοινώθηκε σήμερα με επισημότητα. Το ΔΝΤ βεβαίως προβλέπει ότι την επόμενη χρονιά θα καλυφθεί μόνο λίγο πάνω από το ήμισυ του χαμένου εδάφους, αλλά δεν βαριέσαι, ορισμένοι υμνούν τις εκτιμήσεις του Ταμείου α λα καρτ  δείχνοντας προτίμηση στις προβλέψεις του για απόκλιση από τους στόχους.

Των προηγούμενων πάντα, αλλά ας μην ξύνουμε πληγές. Γιατί μπορεί να ξεπροβάλει από κάποια γωνιά και ο υπουργός Ανάπτυξης που «μαλώνει» εσχάτως τους δημοσιογράφους και να κάνει την νύχτα μέρα. Να παρουσιάσει στοιχεία από το παρελθόν ή ακόμη και από το…μέλλον για να τεκμηριώσει ότι η οικονομία «πετάει». Προς το παρόν, περιορίζεται στο να επιμένει ότι οι καταλήψεις στα σχολεία γίνονται για χαβαλέ. Ανασύροντας φωτογραφίες παρελθόντων ετών.

Εντάξει. Όμως αυτή η ιστορία με τους νέους που φταίνε σχεδόν για όλα έχει αρχίσει να ενοχλεί. Οι νέοι φταίνε που πάνε διακοπές και χορεύουν στα beach bars, οι νέοι φταίνε που γίνονται οι καταλήψεις στα σχολεία, οι νέοι φταίνε που γίνεται συνωστισμός στις πλατείες. Ανησυχητικές απόψεις για όλους όσοι ξεχνούν ότι ο νέοι ψηφίζουν από τα 17.

κυβέρνησηπαρέλασηκαταλήψειςΚορονοϊός