Απόψεις|30.12.2018 18:38

Οι παλινωδίες του ΚΙΝΑΛ

Newsroom

Δεν γνωρίζω ποιοι ακριβώς είναι οι υπολογισµοί που γίνονται στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά µάλλον κάποιος πρέπει να εξηγήσει στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ότι στην πολιτική η πρόσθεση δεν είναι απαραιτήτως ικανή συνθήκη για να υπάρξει πολλαπλασιασµός. Πολύ συχνά µάλιστα, όπως δείχνει και η πολιτική µας ιστορία που θα έπρεπε να γνωρίζουν, οι συµµαχίες και οι συνασπισµοί προσώπων και κινήσεων δεν οδήγησαν σε πολλαπλασιασµό ψήφων και αύξηση εκλογικής δύναµης, αλλά έφεραν το εντελώς αντίθετο αποτέλεσµα, οδηγώντας σε συρρίκνωση και κάποτε κάποτε σε... εξαΰλωση! ∆ιότι δεν είναι εύκολο να δεχτεί ο ψηφοφόρος ότι ξαφνικά ο Βενιζέλος αγάπησε τον Γιώργο, ο Γιώργος απέκτησε αγαστή σχέση µε τον Σηµίτη και όλοι µαζί αναγνωρίζουν χωρίς δεύτερες σκέψεις και επιφυλάξεις την πρωτοκαθεδρία της Φώφης και αγωνίζονται µε νύχια και µε δόντια για την ανασυγκρότηση του… σοσιαλιστικού κινήματος στη χώρα μας. 

∆ιότι δεν είναι δυνατόν να δεχτούµε ότι αυτοί, που -όπως συχνά-πυκνά δηλώνουν- θέλουν τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, σαν τους Βενιζελολοµβέρδους, έχουν παρόµοιες απόψεις και βρίσκονται στην ίδια πλευρά µε εκείνους που δηλώνουν ότι «το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να συναινέσει σε µια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη µε νεοφιλελεύθερη ατζέντα που θα φέρει τον όλεθρο», όπως κάνει ο γραµµατέας Επικοινωνίας του κόµµατος, Στ. Μαλέλης, που προφανώς αντιλήφθηκε εγκαίρως, διαβάζοντας σωστά τις δηµοσκοπήσεις, ότι όταν η βάρκα γέρνει τόσο πολύ προς τη γαλάζια µπάντα, είναι πιθανότερο να ανατραπεί παρά να φτάσει στον προορισµό της.

Γιατί η πολιτική στόχευση της συµµετοχής σε κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως παλαιότερα στην κυβέρνηση Σαµαρά, µπορεί να είναι έστω και πρόσκαιρα λύση πολιτικής επιβίωσης για ορισµένα στελέχη του σηµερινού ΚΙΝΑΛ που ο κόσµος το έχει τούµπανο και αυτοί κρυφό καµάρι ότι έχουν µετακινηθεί δεξιότερα, αλλά δεν µπορεί να είναι λύση για όλους. ∆ιότι η επιβίωση του όλου εγχειρήµατος εξαρτάται από τη στήριξη των απλών πολιτών που µπορεί να «επαναπατριστούν» από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όσοι προσβλέπουν σε «γαλάζια» παλινόρθωση είναι οριστικά αγκυροβοληµένοι πέριξ της Πειραιώς.

Σηµαντικές «επιστροφές» όµως από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν µπορούν να υπάρξουν όσο η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ κουκουλώνει τις διαφορές και κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, κάνοντας ότι δεν υπήρξαν ποτέ ο «εκσυγχρονισµός» και τα πάρτι των προµηθειών, το «λεφτά υπάρχουν», η πρόσκληση του ∆ΝΤ και τα µνηµόνια. Γιατί, δυστυχώς για τη Χαριλάου Τρικούπη, οι περισσότεροι ψηφοφόροι γεννήθηκαν πριν από το... 2015, οπότε γνωρίζουν και από την καλή και από την ανάποδη και τι συµβαίνει και πώς φτάσαµε µέχρι εδώ. 

Κίνημα ΑλλαγήςΦώφη Γεννηματά