Απόψεις|03.01.2019 15:47

Εκατό χιλιάδες προσλήψεις

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Σε ό,τι αφορά τις δηµοτικές εκλογές, σκέφτοµαι να κατέβω στη Θεσσαλονίκη, όπου οι υποψήφιοι ήδη κοντεύουν τους τριάντα και τα ψηφοδέλτια θα µοιράζονται σε µεγάλο κουτί, πακτωµένα µε απόλυτη αλφαβητική σειρά. Οπως αντιλαµβάνεσθε, πιθανότητες θα έχει µόνο το επάνω-επάνω ψηφοδέλτιο, διότι ποιος ψηφοφόρος θα έχει το κουράγιο να ξεφυλλίσει και τα τριάντα; Ηδη κάποιος πονηρός, για να µπαίνει πρώτο το ψηφοδέλτιό του, ονόµασε την παράταξή του «Ανοιχτή Πόλη». Εγώ θα ονοµάσω τη δική µου παράταξη σκέτο «Α», ώστε να προηγείται πάσης άλλης, ακόµη και από την «Αβάδιστη Θεσσαλονίκη» που µπορεί να σκεφτεί κανένας άλλος πονηρότερος.

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές θα δώσω βάρος στη συγκοινωνιακή πολιτική, ιδρύοντας την Y∆ΙΠΑΣΟ (αγγλιστί Sweet Pass Ο), δηλαδή την Υπηρεσία ∆ιαχείρισης Παρανόµως Σταθµευµένων Οχηµάτων.

Ο οργανισµός αυτός θα στελεχωθεί µε 100.000 νέους υπαλλήλους, τους οποίους θα προσλάβω µε κλήρο, για να µην κουράζεται αδίκως το ΑΣΕΠ, και οι οποίοι δεν θα παίρνουν µισθό, αλλά ποσοστά, και κατά συνέπεια δεν θα επιβαρύνουν το ∆ηµόσιο. Αντιθέτως, θα το ενισχύουν (εξ ου και ο αγγλικός τίτλος περιέχει τη λέξη Sweet). Οι υπάλληλοι αυτοί θα φοράνε κουκούλα για να µην αναγνωρίζονται (θα καταλάβετε σε λίγο τον λόγο).

Στην αρµοδιότητα της Sweet θα υπάγονται τα διπλοπαρκαρισµένα αυτοκίνητα, καθώς και εκείνα που παρκάρουν επάνω σε διαβάσεις και σε θέσεις ΑµεΑ: Θα κατάσχονται όλα άνευ διατυπώσεων και θα πωλούνται στο εξωτερικό από τους ίδιους τους υπαλλήλους που τα κατέσχεσαν. Για κάθε πώληση ο υπάλληλος θα δίδει στο κράτος 50% προµήθεια και θα κρατάει τα υπόλοιπα. Ετσι, και η ανεργία θα µειωθεί και το ∆ηµόσιο θα ευπορήσει. Επειδή όµως ψέµατα δεν λέω, δεν υπόσχοµαι ότι θα µειωθεί και το παράνοµο παρκάρισµα.

Τι άλλο να κάνω ο καηµένος; Εγώ δεν έχω ούτε κανέναν σταθµό να εγκαινιάσω, όπως ο κ. Τσίπρας, ούτε υποσχέσεις µπορώ να δώσω ότι θα µειώσω τους φόρους και το πλεόνασµα, όπως ο κ. Μητσοτάκης. Μόνο προσλήψεις µπορώ να υποσχεθώ και αυτό ακριβώς επαγγέλλεται το Κόµµα Μου.

εκλογές