Απόψεις|03.01.2019 15:48

Πατριώτες, µας την πέφτουν...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Τώρα αυτό οφείλεται στο ότι δεν βρίσκει και πολύ επαρκή τον τοµεάρχη της Ν∆ Μάξιµο Χαρακόπουλο; Στο ότι ήταν υπουργός ∆ηµόσιας Τάξης επί Α. Σαµαρά και δεν µπορεί να το ξεπεράσει; Θα σας γελάσω.

Η αίσθηση που βγάζουν οι τελευταίες πολιτικές παρεµβάσεις του Βασίλη Κικίλια είναι πως ανησυχεί περισσότερο για κάποιο είδος «εσωτερικού εχθρού». Πώς -για παράδειγµα- να ερµηνεύσει κανείς ότι η πρώτη του ανακοίνωση για το 2019 αφορούσε τη δραπέτευση των δύο κρατουµένων από τις φυλακές Κορυδαλλού; Συνδέοντας µάλιστα το γεγονός µε τη «διάλυση του κράτους» η οποία «συνεχίζεται».

Ακόµη και σε οικονοµικά µέτρα που ανακοινώνει κατά καιρούς η Νέα ∆ηµοκρατία, ο Βασίλης Κικίλιας φροντίζει να τους δίνει µια διαφορετική διάσταση. Θυµάστε τα 2.000 ευρώ που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάθε νέο ζευγάρι που θέλει να κάνει παιδί; Ε, σύµφωνα µε τον Βασίλη Κικίλια, δεν είναι απλώς µια οικονοµική ενίσχυση. Είναι ο «νέος πατριωτισµός», που στοχεύει στην «ανάταξη της κοινωνίας και της συνέχειας του έθνους µας». Το πιάσατε το υπονοούµενο έτσι; ∆εν θέλουµε παιδιά απλώς, αλλά µικρούς «Ελληνες» σε «εθνική αποστολή». Ενάντια σε ποιους; Θα µας το αποκαλύψει κάποια στιγµή υποθέτουµε ο βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Η εικόνα που φαίνεται να έχει ο Βασίλης Κικίλιας για την ελληνική κοινωνία είναι οµολογουµένως αρκετά ιδιόµορφη. Νούµερο ένα πρόβληµα του µέσου κάτοικου αυτής της χώρας είναι -κατά τη γνώµη του- αυτό της ασφάλειας. Από τις δηλώσεις του προκύπτει το εξής: Ο κόσµος, στην Αθήνα ιδίως, βγαίνει από το σπίτι του και πάει τοίχο-τοίχο. Κι αυτό γιατί στην επόµενη γωνία µπορεί να τον περιµένουν οι εξής απειλές: Μέλη του «Ρουβίκωνα» που σκοπεύουν να τον προπηλακίσουν και να τον λούσουν µε φέιγ βολάν. Κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές της πλατείας Εξαρχείων που θα του ρίξουν µολότοφ. Μέλη τροµοκρατικής οργάνωσης που θα του βάλουν βόµβα.

Για τον τρόµο του πολίτη, φυσικά, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όπως έχει δηλώσει ο Βασίλης Κικίλιας: «Η κυβέρνηση αισθάνεται ιδεολογικά αδύναµη και δεν µπορεί να ελέγξει τη µήτρα του 2,5% της εξωκοινοβουλευτικής Aριστεράς, από την οποία προέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πολύ κοντά µε τα Εξάρχεια και την αναρχία». ∆εν µου αρέσει να παρεµβαίνω στη φαντασία των άλλων. Ιδίως όταν γνωρίζω γιατί βουλευτές της Ν∆ υιοθετούν τη συγκεκριµένη ατζέντα και σε ποια πλευρά του πολιτικού φάσµατος αναζητούν ψήφους.

Παρ’ όλα αυτά, καλό είναι να θυµάται ο Β. Κικίλιας πως οι πολίτες φοβούνται πολλά πράγµατα. Οπως π.χ. τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη στο «υψηλό κόστος του κράτους» και τη διάθεσή του να το µειώσει. Χωρίς να λέει πώς...

Βασίλης ΚικίλιαςΝέα Δημοκρατία