Απόψεις|07.01.2019 21:49

Παιδιά, κάτι βρήκα

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Εψαξαν από δω, έψαξαν από κει, αλλά σταυρό δεν βρήκαν. Η ώρα περνούσε και είχαν παγώσει από το κρύο.

«Η κυβέρνηση φταίει» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Ούτε έναν σταυρό δεν είναι σε θέση να ρίξει σωστά». «Η Εκκλησία είναι ανεξάρτητη από το Κράτος» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Αλλά η Ν∆ δεν θα το µάθει ποτέ».

«Ρε παιδιά, κάτι βρήκα» είπε ένας βουλευτής, «αλλά δεν είναι σταυρός». «Περίµενες από αυτή την κυβέρνηση να ρίξει σταυρό;» είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Σφυροδρέπανο θα είναι». «Οχι, είναι ένα κοµµάτι µάρµαρο» είπε ο βουλευτής. «Να δούµε ποιος θα το πληρώσει» είπε ο κ. Κουτσούµπας.

«Γιατί στον καπιταλισµό το µάρµαρο το πληρώνει ο λαός». «Κάτι γράφει επάνω» είπε ο βουλευτής. «Είναι λατινικά και αρχίζει από Ν». «Nulla poena sine lege» είπε αµέσως ο κ. Βενιζέλος, ως λατινοµαθής. «Ουδεµία ποινή άνευ νόµου». «Οχι» είπε ένας άλλος βουλευτής. «Το δεύτερο γράµµα είναι όµικρον». «Non omnia possumus omnes» απάντησε ο κ. Βενιζέλος. «Τι θα πει αυτό;» ρώτησε η κ. Γεννηµατά. «Μήπως είναι κάτι κακό για την ενότητα του ΚΙΝΑΛ;».

«Θα πει: ∆εν µπορεί ο καθένας να κάνει τα πάντα» εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, κοιτάζοντάς τη µε νόηµα. «Αλλο του ναύτη και άλλο του καντηλανάφτη, δηλαδή» ερµήνευσε ο κ. Λεβέντης. «Κάτι µας είπες. Αυτό το ξέρουµε από καιρό». «Μετά όµως έχει ένα Α και ένα R» είπε ο πρώτος βουλευτής. «Και µετά ένα Τ». «Καλέ, αυτό δεν είναι µάρµαρο.

Είναι ένα τεράστιο χάπι» παρατήρησε κάποιος άλλος. «NOVARTIS» φώναξε ο κ. Πολάκης. «Σας τα ’λεγα εγώ». «Εδώ πιάνω κάτι ακόµη» είπε ένας άλλος βουλευτής.

«Μαντέψτε τι βρήκα. Μία κουκούλα από αυτές που φορούν οι µάρτυρες». «Αρα κάποιος µάρτυρας έµεινε χωρίς κουκούλα» είπαν όλοι οι βουλευτές µε ένα στόµα. «Φταίει όποιος του την έβγαλε» είπαν µερικοί. «Φταίει όποιος του την έβαλε» είπαν άλλοι. «Φταίει η ίδια η κουκούλα» είπαν οι υπόλοιποι.

Και έπειτα από αυτές τις διαπιστώσεις, συνέταξαν τρία πορίσµατα και βγήκαν από το νερό τουρτουρίζοντας και ψάχνοντας για κανένα µπουρνούζι

Νέα ΔημοκρατίαΘεοφάνεια