Απόψεις|07.02.2021 10:37

Μητσοτάκης - Ικαρία: Από τη μια ο κορονοϊός κι από την άλλη αστοχ(αστ)ες αποφάσεις

Νίκος Τζιανίδης

Στις μέρες μας, ακούμε και βιώνουμε ανάλογες αποφάσεις, που προκαλούν χαμόγελο πίσω από την οργή, από κυβερνητικά στελέχη. Και μάλιστα λαμβάνονται τέτοιες επιπόλαιες αποφάσεις εν μέσω καπνών πολέμου. Γιατί αν δεν είναι οιονεί πόλεμος μια πανδημία σαν του κορονοϊού τότε τι είναι; (Και νεκρούς έχουμε και απαγόρευση κυκλοφορίας έχουμε και οικονομική κατάρρευση μας περιμένει και φόβος κυριαρχεί και με αβεβαιότητα πέφτουμε για ύπνο και με σφιγμένο στομάχι ξυπνάμε. Και το μόνο που δεν συνάδει με πολεμική ατμόσφαιρα είναι τα καταναλωτικά αγαθά· αυτά μας κατατρύχουν!).

Κατά τη διάρκεια του «πολέμου», λοιπόν, που όπως είχε πει ο Μπίσμαρκ λέγονται τα μεγαλύτερα ψέματα, η κυβέρνηση λαμβάνει τις πλέον ανόητες αποφάσεις που πολλές από αυτές σπεύδει να τις ακυρώσει, αφού όμως πρώτα δει και αφουγκραστεί την αντίδραση της κοινής γνώμης… Κι έτσι το πρωί απαγορεύει το «take away», το μεσημέρι το επιτρέπει. Αποφασίζουν την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα (πιλοτικά είχαν πει…) την Δευτέρα, την Τρίτη την απαγορεύουν! Αποφασίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των εκκλησιών την αυγή και το απομεσήμερο απαγορεύεται. Διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους κυβερνητικοί εκπρόσωποι και υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το καλοκαίρι ότι δεν θα ξανάχουμε lockdown και με το που μπήκε ο Νοέμβρης, πριν των Ταξιαρχών, η ρομφαία του εγκλεισμού μας έκοψε τα πόδια…

Κλείνουν τα κομμωτήρια, ανοίγουν τα κομμωτήρια, ανοίγει το ψάρεμα, κλείνει το ψάρεμα, κλείνει η Εστίαση, ρημάζει η Εστίαση, τα κλειδιά της Εστίασης στον υπουργό… Ευτραπελλα! Κι αυτά και άλλα πολλά που δείχνουν τι; Ανικανότητα; Προχειρότητα; Αναλγησία; Ανοησία; Βραδυφλεγή σκέψη; Οίηση; Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μαζί; Η νεκροψία θα δείξει… Η νεκροψία σε μια – δυστυχώς - γλίσχρα κυβέρνηση και σε έναν - δυστυχώς επίσης - αφελή και εύπιστο λαό.

Έναν λαό που άρχισε να… παίρνει τα βουνά (γιατί η Αντίσταση ήρθε μετά τον πόλεμο και στη διάρκεια της κατοχής), έναν λαό που παρακολουθεί σχεδόν ανέκφραστος (εκτός από Netflix) τους επικεφαλής των αρχόντων τους να «συλλαμβάνονται» να κάνουν (και) μότο κρος (!) χιλιόμετρα μακριά από τον οίκο τους και να το αποδίδουν σε «μια μικρή στιγμή ανεμελιάς»· έναν λαό, που την πρώτη μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας από νωρίς το απόγευμα, είδε φωτογραφία των επικεφαλής των αρχόντων του να συντρώγουν, με πόσους πλάι τους δεν μπορούσες να μετρήσεις, στα πλαίσια του ελέγχου των εμβολιασμών σε νησί με λίγο περισσότερους κατοίκους από ό,τι έχει μια πολυκατοικία… 

Διαβάστε ακόμα: Αντιδράσεις για το γεύμα Μητσοτάκη στη βεράντα του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη

Έλα, κουραστήκαμε πια. Έχουμε εξαντληθεί! Από τη μια ο κορονοϊός κι από την άλλη αστοχ(αστ)ες αποφάσεις! Κι οι «ελεύθεροι σκοπευτές με τις κάμερες, σημαδεύουν τις κινήσεις μας. Και οι κρατούντες συναγωνίζονται για το ποιος θα κάνει την προκλητικότερη αστοχία… Και οι μέρες περνούν μέσα στη νύχτα, όμως… Όμως σε όλους τους πολέμους ο λαός (συνήθως) κερδίζει μια μάχη, την τελευταία… αλλά σε μια μάχη πάντα ο νικητής πληρώνει το τίμημα. Υπομονή! 

κυβέρνησηΚορονοϊόςΙκαρίαΚυριάκος Μητσοτάκης