Απόψεις|12.03.2021 16:43

Ο κ. Τσίπρας ποντάρει την πολιτική του επιβίωση στον διχασμό και την καταστροφή

Παύλος Μαρινάκης

Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία. Και το δόγμα «η βία φέρνει βία» αντιτίθεται στους πυλώνες του πολιτεύματός μας. Το κράτος έχει το «μονοπώλιο της βίας», χωρίς να είναι αποδεκτή η όποια κατάχρησή του. Η συμπεριφορά του αστυνομικού που πυροδότησε ένα κύμα αντιδράσεων αντιμετωπίστηκε άμεσα από την κυβέρνηση με τη θέση του σε διαθεσιμότητα. Η κυβέρνηση είναι εδώ για να ακούει και να λύνει προβλήματα όχι για να συγκαλύπτει, να υπερασπίζεται δολοφόνους και να παίζει στα ζάρια τη ζωή των Ελλήνων.

Ο κ. Τσίπρας ποντάρει την πολιτική του επιβίωση στον διχασμό και την καταστροφή γιατί δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι ο ελληνικός λαός κατάλαβε πως είναι ανίκανος να κυβερνήσει. Όταν λες «αναλαμβάνω το ρίσκο» πρέπει να είσαι έτοιμος να αναλάβεις και τις ευθύνες. Πρέπει ο κ. Τσίπρας να καταλάβει πως όταν υπερασπίζεται έναν δολοφόνο, επιδοκιμάζει τη βία. Να καταλάβει πως όταν καλεί ή επιτρέπει στα στελέχη του να καλούν σε πορείες ενώ καθημερινά καταγράφονται 2.500 κρούσματα, ρισκάρει ζωές. Και πως όταν τα κάνει όλα αυτά, δεν μπορεί να κατηγορεί για το σύστημα υγείας που λυγίζει υπό την πίεση των όσων δημιούργησε. 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λειτουργεί με σχέδιο και υπευθυνότητα με στόχο να δημιουργήσει μια Ελλάδα πιο δυνατή για τους πολίτες της μετά τη δύσκολη δοκιμασία της πανδημίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλη πολιτική ζωή και αγωνίζεται μάταια να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμα πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων. Μέχρι ο κ. Τσίπρας να συνειδητοποιήσει ότι η βλάβη που επιχειρεί να προκαλέσει στην κυβέρνηση στρέφεται κατά των πολιτών, τα κρούσματα που θα ανακοινώνονται θα έχουν την υπογραφή του.

επεισόδιαΑλέξης Τσίπραςαστυνομική βίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςαστυνομικοίβίαΝέα Σμύρνη