Απόψεις|19.04.2021 20:56

Επιτέλους επιστροφή στο αυτονόητο…

Νίκος Θωμαΐδης

Για κάποιους, όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα θεωρούνται αυτονόητα και ίσως να είχαν δίκιο αν δεν είχαμε βιώσει την απίστευτη και τραγική εμπειρία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι το 2019. Στο διάστημα αυτό τίποτα δεν αντιμετωπίστηκε ως αυτονόητο.

Αυτονόητη ήταν η συμμετοχή της Χώρας μας στην ΕΕ, αυτονόητη και η ύπαρξη συνόρων σε στεριά και θάλασσα… κι όμως αυτοί που σήμερα, ελλείψει επιχειρημάτων και προτάσεων, επιχειρούν να αντιπολιτευτούν με το δόγμα «κάνετε τα αυτονόητα», μόνο έτσι δεν τα αντιμετώπισαν.

Διαβάστε επίσης: Αποκλεισμός πλατειών για τα κορονοπάρτι - Ανακοινώσεις ενόψει για Πάσχα

Και μετά την αριστερόστροφη κατακρεούργηση του αυτονόητου, ήρθε η στιγμή που όλοι μέσα μας είπαμε «επιτέλους!», έχουμε κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, που αντιμετωπίζει τα προβλήματα και δεν πελαγώνει στις κρίσεις.

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας για να αντιληφθείς ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κάνουν όλα όσα πρέπει για να φύγει μπροστά η Ελλάδα, να εξελιχθεί και να πάρει ξανά τη θέση που της αξίζει. Μια χώρα με ισχυρούς συμμάχους και σοβαρή εξωτερική πολιτική που ξαναμπαίνει στην διεθνή σκακιέρα της Μεσογείου, όχι σαν παρατηρητής, ούτε σαν απλός στρατιώτης, αλλά σαν αξιόπιστος συνομιλητής και καθοριστικός παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας.

Μια κυβέρνηση που την διαπνέει ισχυρή αυτοπεποίθηση στην διαχείριση εθνικών και παγκόσμιων κρίσεων όπως στον Έβρο και την Πανδημική κρίση, κερδίζοντας το σεβασμό και τα εύσημα μέσα και έξω από τη χώρα.

Βασικός παράγοντας της αποτελεσματικότητας είναι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει που θέλει να πάει τη χώρα αλλά και πως θα την πάει.

Οικονομική επανεκκίνηση, μέσα από νέα και δίκαιη φορολογική πολιτική,  ξένων επενδύσεων, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και στροφή στην πράσινη ανάπτυξη. Ψηφιακός μετασχηματισμός, με τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα. Μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική και πρόνοια. Τομές στην Παιδεία, με την κατάργηση του ασύλου, την προστασία της Πανεπιστημιακής κοινότητας κ.α.. Και φυσικά στον τομέα της υγείας, με την αναμόρφωση του ΕΣΥ με Προσλήψεις ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού και εξοπλισμό των νοσοκομειακών μονάδων.

Γυρνώντας στα εθνικά θέματα, με υπεύθυνη και δραστήρια εξωτερική πολιτική, η Ελλάδα και τα δίκαια της υποστηρίζονται πλέον με σθένος από τους ισχυρούς συμμάχους της στην ΕΕ, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ κ.α. ακόμη και η Λιβύη δείχνει έτοιμη να αλλάξει στάση στο θέμα με το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο για την ΑΟΖ.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι όλα αυτά ούτε δεδομένα ήταν, ούτε αυτονόητα. Γίνονται όμως πραγματικότητα με συνέπεια, μεθοδικότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Κανείς δεν επαίρεται για τις πολύωρες διαπραγματεύσεις, τις διαβουλεύσεις και τις ώρες σκληρής δουλειάς. Το Εθνικό καθήκον δεν μετριέται σε ώρες και η κόπωση δεν αποτελεί επιχείρημα επιτυχίας η αποτυχίας.

Διαβάστε επίσης: Κοζάνη: Σηκώνουν τα στόρια τα μαγαζιά με click away από σήμερα Δευτέρα

ΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατίααντιπολίτευση