Απόψεις|17.01.2019 14:46

Γρηγόρη Ψαριανέ, δεν µπαίνουµε όπου να ’ναι

Newsroom

Είναι δραστηριότατος στα social media. Κυκλοφορά σχολιάζοντας στους διαδρόµους της Βουλής. Αγαπηµένο του θέµα το µπάχαλο που επικρατεί στο Κοινοβούλιο µε τις µετακινήσεις βουλευτών και τα θεσµικά προβλήµατα που δηµιουργεί. Ελα όµως που υπάρχει Θεία ∆ίκη!

Ετσι, ο Γρηγόρης Ψαριανός, πάνω που κατήγγελλε τα «σηµεία και τέρατα» των ταραγµένων, πολιτικά, καιρών και την «κοινοβουλευτική ανωµαλία», δείχνει να τα λούζεται. Θα γίνει αναγκαστικά κεντρικός πρωταγωνιστής ενός τέτοιου φαινοµένου. Τι σου είναι η µοίρα και το κισµέτ...

Για να ακριβολογώ και να συνεννοούµαστε, ο Γρηγόρης Ψαριανός βρέθηκε µέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αµυνας, δηλαδή του κοινοβουλευτικού σώµατος που θα κληθεί πριν από κάθε άλλο να εγκρίνει ή να απορρίψει τη Συµφωνία των Πρεσπών. Σύµφωνα µάλιστα µε ασφαλείς πληροφορίες, δεν του κάνει πλάκα ο Σταύρος Θεοδωράκης. ∆ιορίστηκε κανονικά και µε τον νόµο στη θέση του Σπύρου ∆ανέλλη. Του διαγραφέντος.

Οπως ο ίδιος έχει φροντίσει να γνωρίζετε, είναι πολέµιος της Συµφωνίας των Πρεσπών. Το δηλώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Πολύ συχνά, µάλιστα, µπροστά σε µια κάµερα. Γι’ αυτό και το έχει πληροφορηθεί το πανελλήνιο. Ετσι, αν τελικά το Ποτάµι καταλήξει να καταψηφίσει τη Συµφωνία, όλα καλά για τον Γρηγόρη Ψαριανό. Θα πει στην επιτροπή ένα µεγαλοπρεπέστατο «όχι», σαν της 28ης Οκτωβρίου. Αν, τώρα, το Ποτάµι θελήσει να δηλώσει «παρών», πάλι βολεύεται το πράγµα. Θα πει λίγο τα δικά του, λίγο των υπολοίπων κι όλα καλά. Τι θα γίνει όµως αν το Ποτάµι ακούσει σηµαντικά στελέχη του, όπως ο Γ. Γραµµατικάκης και ο Μ. Κύρκος, που ζητούν υπερψήφιση της Συµφωνίας; ∆ηλαδή, αν καταλήξει στο «ναι»; Φυσικά, Ποτάµι είναι αυτό και όλα τα έχει προβλέψει. Σε αυτή, λοιπόν, την περίπτωση, ο Γρηγόρης Ψαριανός θα φύγει από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αµυνας. Τη θέση του θα πάρει ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μαυρωτάς. Αυτός δεν έχει πρόβληµα, θα την εκφράσει τη «γραµµή» όποια κι αν είναι. Σε κάθε περίπτωση, όµως, ο Γρηγόρης Ψαριανός και το κόµµα του γίνονται µέρος της παραδοξολογίας που ο βουλευτής καταγγέλλει.

Ποιος ξέρει; Ισως τώρα να το ξανασκεφθεί ο Γρηγόρης Ψαριανός. ∆ιότι τελικά αυτά που έλεγε ότι δεν γίνονται ούτε στον «Λούκυ Λουκ» ούτε στον «Αστερίξ» µπορούν να συµβούν στον καθένα. Ιδίως όταν είναι µέλος µιας οκτακοµµατικής Βουλής. Μιας σύναξης πολιτικού προσωπικού στην οποία -µε κάποιες εξαιρέσεις - τα ιδεολογικά σύνορα των κοµµάτων έχουν γίνει πολύ, µα πάρα πολύ θολά.

Κατά τ' άλλα, να του ευχηθώ «καλή επιτυχία» στα νέα του καθήκοντα.

Γρηγόρης ΨαριανόςΤο Ποτάμι