Απόψεις|30.06.2021 18:20

Η πρώτη Γενοκτονία

Ρόμπερτ Πεφάνης

Πολλές γενοκτονίες είναι γνωστές, ακόμα περισσότερες παραμένουν άγνωστες. Πολλές είναι αναγνωρισμένες, άλλες αμφισβητούμενες.

Ενώ λοιπόν υπάρχουν άπλετα στοιχεία και μαρτυρίες για τις γενοκτονίες του 20ου αιώνα καθώς και αξιόπιστες πηγές που διασώζονται από τον 19ο αιώνα μέχρι και την Αρχαιότητα, μόλις τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώθηκε από πλείστες ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες, η πρώτη Γενοκτονία.

Κατά τους προϊστορικούς χρόνους, προ 30-40.000 ετών, οι Homo Sapiens, ήτοι οι άμεσοι πρόγονοί μας, συνυπήρξαν για διάστημα μερικών αιώνων, με τους Homo Neanderthalensis (Neanderthal). 

Ευρήματα από την Ευρώπη και την Ασία, αποκαλύπτουν την πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ των δυο εκπροσώπων της Ανθρωπιδούς οικογενείας. 

Εξαρχής, αμφότεροι αισθάνθηκαν απειλούμενοι, με αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό των σωματικά δυνατότερων Neanderthal από τους μικροκαμωμένους, αλλά πολυμήχανους Homo Sapiens. Η επικράτηση των προγόνων μας, βασίστηκε στη δυνατότητα συνεργασίας τους, σε ομάδες, για την υπέρβαση κάθε αντιξοότητας. Αντιθέτως, οι Neanderthal αντιμετώπιζαν τις αντίστοιχες καταστάσεις, ατομικά. 

Ευτυχώς, ο νους κυριάρχησε επί της ισχύος από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής μας. Δυστυχώς, η μάστιγα της εχθρότητας απέναντι στον ξένο, τον διαφορετικό, συνεχίστηκε – και απευκταίο μεν, αλλά πιθανότατα να συνεχιστεί στο προσεχές μέλλον.

Θα εκλείψει όμως. 

Τόσο λόγω της πνευματικής ανάπτυξης της Ανθρωπότητας, όσο και από την ολοένα διογκωμένη επιμιξία φυλών, η οποία γκρεμίζει τις αρρωστημένες αντιλήψεις περί «καθαρών» φυλών, φέρνοντας τα μέλη της Ανθρώπινης φυλής κοντύτερα. 

Ανήκουμε όλοι σε μια διευρυμένη Οικογένεια που αριθμεί περίπου 9 δις συγγενείς.

Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

Όλες οι ειδήσεις

Self test: Αρχίζει ξανά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία από 1η Ιουλίου- Ποιους αφορά

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν λεφτά - Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε

Εστίαση – Διασκέδαση: Πώς θα εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι στους μικτούς χώρους – Τι είπε ο Γεωργαντάς

Η κλοπή του αιώνα στο Παρίσι: Ο κλέφτης βρήκε κλειστό τον συναγερμό και σήκωσε πίνακες ανεκτίμητης αξίας

Γενοκτονία