Απόψεις|23.01.2019 14:44

Το ΝΑΤΟ και το κουνέλι

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Προηγουµένως όµως θα σας θυµίσω τι κάνουν οι ταχυδακτυλουργοί (δεν αµφιβάλλει κανείς υποθέτω ότι ο πρωθυπουργός είναι επιτυχηµένος ταχυδακτυλουργός). Τραβάνε την προσοχή µας σε κάτι φανταχτερό, αλλά άσχετο, κι έτσι αυτοί προλαβαίνουν και βάζουν το κουνέλι µέσα στο καπέλο. ∆ύσκολο πράγµα βέβαια και απαιτεί µεγάλη ταχύτητα. Αλλά εκεί κρίνεται ο ταχυδακτυλουργός. Να κάνει δύο πράγµατα ταυτοχρόνως: Να αποσπά σιγά σιγά την προσοχή στο αντικείµενο Α και να αλλάζει αστραπιαία το αντικείµενο Β την ώρα που εµείς είµαστε προσηλωµένοι στο Α.

Εν προκειµένω η «Τελική συµφωνία για την επίλυση των διαφορών» µε την ΠΓ∆ της Μακεδονίας είναι το αντικείµενο Α. Σε αυτό συγκεντρώνεται η προσοχή όλων µας. Γι’ αυτό ανοίγουν κεφάλια, γι’ αυτό εκσφενδονίζονται βόµβες µολότοφ και δακρυγόνα, γι’ αυτό διαλύονται κόµµατα και -υποθέτω µε αυτό το πρόσχηµα- χωρίζουν ανδρόγυνα. (Η ξανθιά του ρετιρέ είναι πράκτορας των Σκοπίων, κυρία µου. Αυτή ξελόγιασε τον σύζυγό σας.)

Εάν εξαιρέσουµε µία µερίδα Ελλήνων που έχουν µπουχτίσει µε τις Πρέσπες, οι λοιποί πάσχουµε από σεληνιασµό. Αυτήν τη στιγµή το κόλπο µε το αντικείµενο Α εισέρχεται στο τελικό στάδιο. Αύριο ο απανταχού της Γης Ελληνισµός θα παρακολουθήσει το Κοινοβούλιο να επιδίδεται σε ασκήσεις µε υβρεολόγιο υψηλού επιπέδου. Και αφού οι ύβρεις ανταλλαγούν, θα πραγµατοποιηθεί ψηφοφορία και η τελική συµφωνία θα επικυρωθεί.

Και λοιπόν; Θα µου πείτε. Θα σας εξηγήσω. Αλλο πράγµα είναι η «Τελική συµφωνία» και άλλο η ένταξη της ΠΓ∆ της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Η επικύρωση της πρώτης δεν συνεπάγεται και επικύρωση της δεύτερης. Εκεί βρίσκεται το κουνέλι, κύριε Κυριάκο µου. Εκεί, τι θα πείτε; Οτι θα εµποδίσετε να εισέλθει η γείτων στο Νοτιοατλαντικό Σύµφωνο; Μα αυτό επιθυµεί ο κύριος Κουτσούµπας, θα σας πει κάθε εχέφρων πρέσβης συµµάχου και φίλης χώρας. Αυτό επιθυµεί η Μόσχα και ο κύριος Πούτιν. Αφήστε που ο ταχυδακτυλουργός µπορεί να σας κάνει την κασκαρίκα και να αφήσει στην επόµενη κυβέρνηση (αν και για όσο είστε εσείς πρωθυπουργός βέβαια) την ένταξη της ΠΓ∆Μ στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό µην κοιτάζετε τι κάνει ο κύριος Αλέξης µε το χέρι που φαίνεται, κύριε Κυριάκο µου. Το άλλο που δεν φαίνεται να φοβάστε.

ΝΑΤΟ