Απόψεις|24.01.2019 14:11

Χειροκροτήματα στον Δένδια: Μια καλή στιγµή δεν φτάνει

Έθνος Γνώμη

Θα είναι ευχής έργον αν πυκνώσουν ανάλογα περιστατικά – και µάλιστα σε µια περίοδο πολύ µεγάλης πόλωσης. Ωστόσο, τα κόµµατα του δηµοκρατικού τόξου έχουν να κάνουν ακόµη πολλά κοινά βήµατα για να αντιµετωπίσουν τον κίνδυνο του εκφασισµού.

Ολες οι δηµοσκοπήσεις των τελευταίων χρόνων εµφανίζουν τη Χρυσή Αυγή είτε στην τρίτη είτε στην τέταρτη θέση – και επειδή το παρελθόν δείχνει ότι το ποσοστό της συνήθως υποεκτιµάται, η πιθανότητα να είναι µεταξύ των κοµµάτων που αν χρειαστεί θα λάβουν εντολή σχηµατισµού κυβέρνησης µετά τις εκλογές παραµένει πολύ µεγάλη, µε ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για το επίπεδο της δηµοκρατίας στη χώρα µας.

Εν τω µεταξύ -και παρά κάποιες αποσπασµατικές παρεµβάσεις- η δίκη της Χρυσής Αυγής µε την κατηγορία της εγκληµατικής οργάνωσης εξακολουθεί να καρκινοβατεί. Εποµένως, παραµένει εξαιρετικά αβέβαιο το πότε θα ολοκληρωθεί – χωρίς τα κόµµατα να αναλαµβάνουν µέχρι στιγµής την παραµικρή πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση της ∆ικαιοσύνης ως προς την έγκαιρη ολοκλήρωσή της.

Αλλά το µεγαλύτερο έλλειµµα έγκειται στην πολιτική αντιµετώπιση της Χρυσής Αυγής. Οι κατηγορίες για συµπόρευση µαζί της, που ανταλλάσσουν κατά καιρούς τα δύο µεγαλύτερα κόµµατα, είναι προφανές ότι ως µοναδικό αποτέλεσµα έχουν την ενίσχυσή της.

Νέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑΝίκος Δένδιας