Απόψεις|01.10.2021 15:07

Η κοινοβουλευτική ματαιοδοξία νίκησε και τους Ολυμπιονίκες

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε μια ειδική τελετή, χθες, η Βουλή υποδέχτηκε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, την αφρόκρεμα του εγχώριου αθλητισμού, τους πρωταθλητές, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αφιέρωσαν τη ζωή τους σε αυτό που αγαπούν: τον αθλητισμό! Και αφού κάθισαν στα έδρανα επί μία ώρα παρακολουθούσαν υπομονετικά τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους να… ρητορεύουν για την επιτυχία τους στο Τόκιο

Σε ομιλίες -σχεδόν «προκάτ»- βουλευτές όλων των αποχρώσεων φλυαρούσαν και αντί ο λόγος να δοθεί πρώτα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, δόθηκε σε εκείνους που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανέβουν στο βήμα της Βουλής. Και όταν, τελικά, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στο Σώμα, μέσα σε εφτά λεπτά(!) οι τρεις Έλληνες πρωταθλητές (μεταξύ των οποίων και ο Λευτέρης Πετρούνιας) αποτύπωσαν την οδυνηρή για εκείνους πραγματικότητα. «Κόβουμε κάθε μέρα τα χέρια μας, σπάμε τα πόδια μας, ζητάμε τη βοήθειά σας», είπε για παράδειγμα ο Λευτέρης Πετρούνιας. «Χρειαζόμαστε τη στήριξη της πολιτείας. Η μη επαγγελματική αποκατάσταση των αθλητών αποτρέπει πολλούς από το κυνήγι του πρωταθλητισμού. Είναι αναγκαίο να γίνουν αλλαγές και να επανέλθουν τα προνόμια των αθλητών, που υψώνουν ψηλά την ελληνική σημαία», συμπλήρωσε η Ολυμπιονίκης στο Τζούντο, Ελισάβετ Τελτσίδου. 

Με άλλα λόγια, η Βουλή επέλεξε για μια ακόμη φορά (το ίδιο έχει συμβεί και στο παρελθόν) να δώσει βήμα στους βουλευτές κι όχι στους πρωταθλητές, όπως ορίζει το πρωτόκολλο που ούτε και τώρα «έσπασε». Για ένα βίντεο στο youtube, για μια φωτογραφία στο περιστύλιο, για ένα αναμνηστικό, «καπελώθηκαν» οι αθλητές και τα προβλήματα τους πέρασαν σε δεύτερη μοίρα ή τουλάχιστον κρύφτηκαν κάτω από την μοκέτα της αίθουσας της Ολομέλειας. 

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ενώ οι ίδιοι ουσιαστικά υπογράμμιζαν ότι βρίσκονται σε επαγγελματικό… τέλμα, την ίδια ώρα που σήμερα ο Λ. Πετρούνιας περνάει την πόρτα του χειρουργείου για να επουλώσει τα τραύματά του, η Βουλή επέλεξε να τους δώσει ένα ονομαστικό τιμητικό έπαινο, ένα μετάλλιο που απεικονίζει τη θεά Αθηνά, σύμβολο νίκης και αγωνιστικότητας και μια… περιήγηση (ναι σωστά διαβάσατε, μια περιήγηση) στους χώρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου! 

«Όλα τριγύρω αλλάζουν, κι όλα τα ίδια μένουν», τραγουδούσε με μεγάλη επιτυχία ο Νίκος Παπάζογλου και εφόσον δεν αλλάξει άμεσα η κυβερνητική και κοινοβουλευτική λογική, τότε οι Έλληνες πρωταθλητές θα μοιράζονται τσάι και συμπάθεια. Άντε στην καλύτερη μια περιήγηση στη Βουλή… 

Όλες οι ειδήσεις

Επεισόδια – Νέα Σμύρνη: Αποφυλακίζεται ο Ινδιάνος – Τι αναφέρει το βούλευμα

Κορονοϊός - Mini lockdown σε Θεσσαλονίκη και άλλες 10 περιοχές: Τα μέτρα που ισχύουν

Υγειονομική βόμβα στο Αττικό νοσοκομείο: Σορός γυναίκας είναι στο νεκροτομείο 4 μήνες γιατί αρνούνται να την παραλάβουν

ΣΥΡΙΖΑ: Το μυστικό δείπνο των 12 με στόχο ένα ήρεμο Συνέδριο

Βασίλης Σπανούλης: Ο θαυμαστής Μητσοτάκης και το «παράπονο» του Τσίπρα - Τι είπε ο Αντετοκούνμπο

ΒουλήΣύλλογος Ολυμπιονικών