Απόψεις|25.01.2019 14:45

Ο πονηρός διαχειριστής

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Στην πραγµατικότητα, όµως, ο βαθύτερος λόγος, σύµφωνα µε τον ψυχαναλυτή µου, είναι η διένεξη που έχω µε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, η οποία παρουσιάζει πολλές οµοιότητες µε το «Μακεδονικό».

Στην οροφή ενός διαµερίσµατός µας, που είναι ρετιρέ, διαπιστώθηκε διαρροή νερού από την κοινόχρηστη ταράτσα. Οταν απευθύνθηκα στον διαχειριστή για να διευθετήσουµε το θέµα, εκείνος υποστήριξε ότι το διαµέρισµά µας παρουσιάζει αποκλίσεις από την άδεια της οικοδοµής και γι’ αυτό δεν αναγνωρίζει τη δαπάνη. «Μα είναι σύννοµο, δες τα χαρτιά». «Οχι, δεν είναι σύννοµο» απάντησε, ίσως διότι δεν ξέρει να διαβάζει. Πήρα πιστοποιητικό από µηχανικό.

«Ο µηχανικός αυτός θα πάει φυλακή» αποφάνθηκε ο παντογνώστης διαχειριστής, χωρίς να ρίξει ούτε µια µατιά στο έγγραφο, «για ψευδή βεβαίωση. Να ζητήσεις από την Πολεοδοµία να ελέγξει το διαµέρισµα κι αν το βρει εντάξει, τότε θα αναγνωρίσω τη δαπάνη» δήλωσε µε ύφος Γκρούεφσκι. «Να το ζητήσεις εσύ που θέτεις την αµφισβήτηση» του απάντησα, διότι ουδείς λογικός άνθρωπος θα έβαζε οικειοθελώς µια δηµόσια υπηρεσία στη θέση του κυρίου Νίµιτς.

«Εγώ γιατί να το ζητήσω;». «∆ιότι είσαι παράνοµος» απάντησε εριστικά ο Γκρούεφσκι. «Τότε από µένα δεν θα ξαναδείς φράγκο» δήλωσα σαν Ανδρέας Παπανδρέου την ώρα που ανακοίνωνε το εµπάργκο. Ετσι, εδώ και τρία χρόνια στήνοµαι και καταθέτω τα κοινόχρηστα στο Ταµείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων υπέρ της Επιτροπής της Πολυκατοικίας (ΕΠ).

Ο Γκρούεφσκι επιχείρησε να τα εισπράξει, αλλά το Ταµείο δεν τον αναγνωρίζει ως ΕΠ διότι του λείπει το πρακτικό εκλογής, το οποίο δεν θα πάρει ποτέ, αφού απαιτείται η υπογραφή µου. «Μα είµαι η ΕΠ» διαµαρτυρήθηκε ο Γκρουέφσκι. «Σε αναγνωρίζω µόνο ως πΕΠ (πρώην Επιτροπή Πολυκατοικίας») απάντησε το Ταµείο, το οποίο όταν πρόκειται να πληρώσει αποδεικνύεται αυστηρότερο από το Συµβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. ∆ιαβάζωότι οι πρόεδροι 27 δικηγορικών συλλόγων συνέστησαν στην κυβέρνηση να προκηρύξει δηµοψήφισ µα. Τώρα για ποιο λόγο εγώ τους έχω ταυτίσει µε τον διαχειριστή, ούτε ο ψυχαναλυτής δεν µπορεί να το εξηγήσει. Εύχεται µόνο να εκλέξει η πολυκατοικία κανέναν διαχειριστή τύπου Ζάεφ, µήπως και βρεθεί κάποια λύση.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Συμφωνία των Πρεσπών