Απόψεις|26.01.2019 16:25

Η συνωµοσία του...format των e-shops

Νίκος Μάστορας

Tώρα που η Συµφωνία των Πρεσπών πέρασε στην Ιστορία, είναι η ώρα για το «παγκόσµιο format της πλατφόρµας των eshop», που µέχρι χθες ονόµαζε τη FYROM «Μακεδονία», να προσθέσει ένα «Βόρεια» στο όνοµα της χώρας.

Ώστε να µπορέσει επιτέλους ο αντιπρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας να πουλάει και σε αυτήν τη χώρα ανεµπόδιστος τα βιβλία του, αν υποτεθεί ότι υπάρχει εκεί πελατεία του είδους στο οποίο απευθύνεται ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Αν δεν καταλαβαίνετε για τι µιλάµε, δεν έχετε άδικο, πού να το φανταστείτε εξάλλου. Ο κ. Γεωργιάδης, ως γνωστόν, έχει και µια επιχείρηση, την Ελληνική Αγωγή, η οποία µεταξύ άλλων κάνει και εµπόριο βιβλίων, κυρίως µέσω της ιστοσελίδας της.

Στην ιστοσελίδα της, λοιπόν, ο πελάτης από οποιοδήποτε κράτος της Γης µπορεί να παραγγείλει τα βιβλία. 

Ανάµεσα στα κράτη όπου ο αντιπρόεδρος της Ν∆ και διαπρύσιος µακεδονοµάχος µπορεί να στείλει εµπόρευµα ήταν -µέχρι προχθές- και ένα κράτος ονόµατι… Macedonia! Οχι FYROM, Macedonia. Στην ιστοσελίδα του Αδώνιδος.

Οταν λοιπόν αυτό έγινε αντιληπτό και έπεσε το σχετικό κράξιµο στο Twitter, ιδού τι απάντησε ο κ. Γεωργιάδης:

«Καλά το πόσο ψεύτες είστε είναι ότι εσείς γνωρίζετε ότι αυτό δεν το φτιάχνουµε εµείς αλλά είναι το παγκόσµιο format της πλατφόρµας των eshop και όχι δική µας επιλογή. Αλλά µπροστά στην λάσπη σε µένα δεν σας νοιάζει να φαίνεστε γελοίοι».

Μαθαίνουµε λοιπόν από τον αντιπρόεδρο της Ν∆ ότι υπάρχει ένα «παγκόσµιο format της πλατφόρµας των eshop», που ονοµάζει τη FYROM «Μακεδονία» και το χρησιµοποιεί και ο ίδιος.

Για την ακρίβεια το χρησιµοποιούσε, αφού µετά το κράξιµο, µε κάποιον µαγικό τρόπο, ο κ. Γεωργιάδης κατάφερε να… εξαφανίσει τη «Μακεδονία» από το «παγκόσµιο format» και πλέον δεν υπάρχει τρόπος να παραγγείλει κάποιος κάτοικος αυτής της ακατονόµαστης χώρας τα βιβλία του, αφού δεν την αντικατέστησε ούτε µε το όνοµα FYROM.

Μπορεί η όλη ιστορία να είναι κωµική, όµως εξίσου κωµικό είναι να αποδίδει το όνοµα στην παγκόσµια «συνωµοσία των format», χωρίς να καταλαβαίνει ότι το ίδιο συνέβαινε σε όλο τον κόσµο, εκτός από το µικρό γαλατικό χωριό που ονοµάζεται Ελλάδα. Οι πάντες µιλούσαν για «Μακεδονία» εκτός από εµάς, που στρουθοκαµηλικά χρησιµοποιούσαµε το FYROM.

Με την προσθήκη γεωγραφικού προσδιορισµού ο κ. Γεωργιάδης θα µπορεί να πουλάει -αν βρει πελάτητα βιβλία του στη Βόρεια Μακεδονία χωρίς κάποιοι «γελοίοι» να του υπενθυµίζουν τις αντιφάσεις του, αλλά θα µπορούν και οι λοιποί µακεδονοµάχοι να επισκέπτονται τα καζίνα στη Γευγελή -όπου κατά 90% λειτουργούν µε πελάτες Ελληνεςχωρίς να έχουν πια άγχος να επιστρέψουν νωρίς ώστε να διαδηλώσουν την εποµένη για τη Μακεδονία µας.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

e-shopΣυμφωνία των Πρεσπών