Απόψεις|16.11.2021 10:00

Η δύναμη του αθλητισμού

Δήμητρα Κοροκίδα

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις για ένα χώρο που έχω αγαπήσει πολύ, τον χώρο του αθλητισμού. Αν και κάποιες φορές ο χώρος αυτός με έχει απογοητεύσει, όχι από άποψη προσωπικών επιδόσεων ή αποτελεσμάτων, αλλά από συμπεριφορές που δεν συνάδουν στο πνεύμα των αξιών που χαρακτηρίζουν τον Ολυμπισμό, συνεχίζω πάντα να βρίσκω καταφύγιο σε αυτόν, όχι μόνο όταν τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά αλλά σε όλες τις στιγμές της ζωής μου!  

Σκέψεις που πολλές φορές έχω μοιραστεί τόσο δημόσια όσο και σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με ανθρώπους που αγαπάνε τον αθλητισμό αλλά και με άλλους από διαφορετικούς χώρους που έχουμε ως κοινό γνώρισμα την αγάπη μας για κάτι που μας γεμίζει και τελικά αυτό που ουσιαστικά μας προσφέρει. Και τί είναι αυτό που μας προσφέρει ο αθλητισμός; Δύναμη!

Δύναμη και θέληση να συνεχίζουμε ακόμα και όταν τα βλέπουμε όλα «μαύρα». Δύναμη και κουράγιο ακόμα και όταν κάποιοι δεν πιστεύουν σε εμάς. Γιατί πολύ απλά ο αθλητισμός μας δείχνει τον δρόμο, μας κτυπάει εκείνο το μικρό «καμπανάκι» που έχουμε όλοι μέσα μας και ενεργοποιείται όταν πρέπει να πάρουμε κάποια σημαντική απόφαση, άλλωστε και πρακτικά αυτό κάνει ο αθλητισμός, αναπτύσσει τις ψυχικές μας ικανότητες, αφού μας βάζει στην διαδικασία να θέτουμε στόχους και να προσπαθούμε με υπομονή και επιμονή να τους πραγματοποιήσουμε. Και τελικά αυτό θεωρώ ότι στη ζωή μας είναι και το σημαντικότερο, να θέτουμε στόχους, να μην εγκαταλείπουμε ποτέ την προσπάθεια και να δουλεύουμε μεθοδικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Άλλωστε όταν γνωρίζουμε ότι σε κάτι έχουμε δώσει το 100% των δυνατοτήτων μας, τότε ακόμα και αν δεν έχουμε πετύχει τον τελικό στόχο μας, πρέπει να νοιώθουμε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Αυτό που έχει πάντα σημασία είναι το ταξίδι, ο τελικός προορισμός σίγουρα θα μας γεμίσει χαρά, αλλά η διαδρομή είναι αυτή που θα μας γεμίσει με συναισθήματα και τότε είναι σίγουρο ότι ο χρόνος που θα έχουμε αφιερώσει από τη ζωή μας σε αυτήν θα κάνουν το ταξίδι μας να είναι τόσο σημαντικό και θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί θα είναι δικό μας έργο, αναθρεμμένο με τις δικές μας εμπειρίες.

αθλητισμόςΟλυμπιακοί Αγώνες