Απόψεις|31.01.2019 14:48

Η κόντρα Πολάκη-ΜΜΕ και η συμπεριφορά του που προκαλεί αντιδράσεις

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Την ώρα της αποχώρησης του αναπληρωτή υπουργού, οι δηµοσιογράφοι µαζί µε τα τηλεοπτικά συνεργεία έσπευσαν να ρωτήσουν τον κ. Πολάκη για θέµατα επικαιρότητας, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Εκείνος όµως, αντί να απαντήσει ή να αρνηθεί αντίστοιχα όπως έχει κάθε δικαίωµα, ξεκίνησε µια ιδιαιτέρως υβριστική συµπεριφορά εναντίον τους, εξακοντίζοντας κατηγορίες προς κάθε κατεύθυνση µε εκφράσεις… πεζοδροµίου, υποστηρίζοντας ότι εκτελούν διατεταγµένη υπηρεσία και διαστρεβλώνουν τα γεγονότα.

Το... παράπονο του αναπληρωτή υπουργού ήταν ότι δεν προβάλλεται ορθά το έργο του, αφού απευθυνόµενος σε δηµοσιογράφο ισχυρίστηκε ότι αφιέρωσε 10 δευτερόλεπτα προκειµένου να προβάλει ένα θέµα για τη διάθεση 3,5 εκατ. ευρώ στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, ενώ αντίθετα σε άλλα θέµατα δόθηκε µεγαλύτερο βάρος. «Εδειξες 10 δευτερόλεπτα αυτό που κάναµε κάτω και µετά έδειχνες µισή ώρα αυτά τα τσόλια τους Γιαννάκους και τους άλλους» είπε µαινόµενος ο κ. Πολάκης, αξιοποιώντας µάλιστα και εκφράσεις του τύπου «τσόλια» για να χαρακτηρίσει τα στελέχη της ΠΟΕ∆ΗΝ, µε τα οποία έχει ξεκινήσει κόντρα εδώ και καιρό για τα προβλήµατα στο ΕΣΥ.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το ότι ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε σε δηµοσιογράφο η οποία τον ρώτησε σχετικά µε τους θανάτους των δύο παιδιών στο Νοσοκοµείο Λαµίας. «Γιατί να σου απολογηθώ εγώ εσένα; Τι είσαι; Γιατί να σου απαντήσω; Είστε σε διατεταγµένη υπηρεσία. Λιβανίζετε αυτούς που µας καταστρέψανε και δεν δείχνετε αυτό που έχουµε κάνει τώρα δύο χρόνια. Ο,τι και να πούµε το διαστρεβλώνετε, έχετε πάρει γραµµή από τα αφεντικά σας. Ολοι σας και µόνος µου, σας έχω...» κατέληξε ο Κρητικός αναπληρωτής υπουργός.

Η συµπεριφορά του Παύλου Πολάκη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους ιατρικούς αλλά και στους πολιτικούς κύκλους, ως δείγµα εξόφθαλµης παρέκκλισης από τη δεοντολογία, η οποία επιβάλλει τουλάχιστον τη στοιχειώδη ευγένεια στην επικοινωνία ενός υπουργού µε τους πολίτες και τους δηµοσιογράφους. 

ΜΜΕΠαύλος Πολάκης