Απόψεις|01.02.2019 14:39

Aναψυκτικά και καψώνια

Βούλα Κεχαγιά

Οµως η δράση της γκαζόζας µε τις φυσαλίδες της είναι γνωστό ότι διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης. ∆εν γνωρίζουµε εάν ο νεοεισερχόµενος στους ΑΝΕΛ βουλευτής Αριστείδης Φωκάς καταναλώνει εν µέσω κρίσιµων ψηφοφοριών γκαζόζες για να κάνει πιο εύπεπτες τις εξελίξεις. Ο ίδιος εντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Οµάδα των ΑΝΕΛ έπειτα από µια περιήγηση στα έδρανα των ανεξαρτήτων, για να διαπιστώσει όµως ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αυτή να µην υφίσταται σε λίγο καιρό. Ο πρόεδρός του «αποκάλυψε» ότι ο ίδιος έστειλε τον βουλευτή στο κυλικείο και εκ των πραγµάτων στην τουαλέτα για να δυσκολέψει τις διαδικασίες της ψηφοφορίας. Στον στρατό αυτά λέγονται καψώνια. Τέλος πάντων, το θέµα αυτό φαίνεται πως θα εξεταστεί την επόµενη εβδοµάδα, άρα πάντα υπάρχει χρόνος για λύσεις ανώδυνες ή µη.

Αν κάποιος βέβαια έχει λόγο να νιώθει βαρυστοµαχιά είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Ψαριανός. Ο αποχωρήσας από το Ποτάµι βουλευτής ηχογραφήθηκε -σχολή Βαρουφάκη- από άλλο κοµµατικό στέλεχος την ώρα που διατύπωνε την άποψή του για το µέλλον του στο Ποτάµι και το πιθανό πέρασµά του στη Νέα ∆ηµοκρατία. Ο Ψαριανός κατηγορείται από το πρώην κόµµα του ότι «τα βρήκε» µε την Πειραιώς και ότι µάλιστα στελέχη της τον παρότρυναν να αποχωρήσει. Οµως µετά το «παρών» στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες και τις δηµόσιες καταγγελίες εις βάρος του, φαίνεται πως βρίσκεται σε απόσταση από τη Ν∆ και αυτή δεν είναι αναπνοής. Ο Γρηγόρης µπλόκαρε κάπου ανάµεσα στις παλαιότερες θέσεις του για το «Μακεδονικό» (δηλαδή τη συνέπεια) και την επιθυµία του να αλλάξει κόµµα ή καλύτερα να εκδικηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή το συναίσθηµα).

Τα πολιτικά κόµµατα και οι εκπρόσωποί τους βρίσκονται σε µια περιδίνηση. Βουλευτές αντί να ψηφίζουν κάνουν τους διαδηλωτές και ανοίγουν πανό στη Βουλή, η ηγεσία του κόµµατός τους κάνει πως δεν καταλαβαίνει, κορυφαία στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης «σφάζονται» µε το βαµβάκι στα social media για τις απόψεις του αντιπροέδρου τους, ο Πολάκης φροντίζει να θυµίζει θορυβωδώς την παρουσία του και η αντιπολίτευση στήνει χορό πάνω στα τεχνητά θεσµικά αδιέξοδα που προκαλούνται όταν οι γκαζόζες χύνονται µε ευκολία σε µια κακοστρωµένη από την ίδια «κουρελού».

ΑΝΕΛγκαζόζαΑριστείδης Φωκάς