Απόψεις|01.02.2019 20:05

Μεταγραφές για το «σήμερα» και το «αύριο» του ΠΑΟΚ

Ανδρέας Παπαλουκάς

Στην ίδια ρότα. Εκείνη που οδηγεί την ομάδα του «Δικεφάλου του Βορρά» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο εν πολλοίς θα κριθεί στις προσεχείς δύο αγωνιστικές: Στα ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα, το οποίο σε πρωτάθλημα άλλης χώρας ή σε άλλες εποχές στα δικά μας χωράφια, θα ετοιμαζόταν για την απονομή, ωστόσο δεν ξεχνάει ότι «εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο». Και σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε στη μεταγραφική περίοδο που έληξε για όλους τους ποδοσφαιριστές που δεσμεύονταν με συμβόλαιο-μόνον οι ελεύθεροι έχουν δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης κι εκείνοι μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά την απώλεια του πρώτου σκόρερ της, του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, φρόντισε όχι μόνον να καλύψει το κενό του, αλλά και να ενισχυθεί σε θέσεις στις οποίες παρουσίαζε αδυναμίες. Μάλιστα, εκ πρώτης όψεως ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται πιο δυνατός σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει περισσότερες λύσεις στα χέρια του, καθώς πλέον δεν θα τον πιάνει ισχυρός πονοκέφαλος κάθε φορά που θα λείπει ο Βιεϊρίνια ή ο Μάτος. Ο πρώτος, ως απέδειξε, μπορεί κάλλιστα να καλύψει το δεξιό άκρο της άμυνας, ενώ ο Γιαννούλης, αφού μεγάλωσε ποδοσφαιρικά κατά στο διάστημα της διατριβής του στον Ατρόμητο και επέστρεψε με το αριστείο στον ΠΑΟΚ, δείχνει ότι δύναται να παίξει βασικός στην αριστερή πλευρά της άμυνας.

Συνάμα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» φρόντισε στην τελευταία μεταγραφική περίοδο να ανανεωθεί και σε έμψυχο δυναμικό, αλλά και σε ηλικιακό επίπεδο, έχοντας το βλέμμα του όχι μόνον στο «σήμερα», αλλά και στο «αύριο». Στόχος του δεν είναι μόνον η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και του επόμενου.

Κι όχι μόνον αυτό. Με την απόκτηση του Ινγκασον, για τον οποίον έδωσε 4 εκατ.€, έστειλε μήνυμα και στον Βαρέλα, ο οποίος δεν έχει υπογράψει το συμβόλαιο που του έχει προταθεί, ότι πλέον δεν είναι «γυμνός» στις θέσεις των στόπερ. Σαφώς και θέλει να τον διατηρήσει στις τάξεις του, αλλά δεν θα τα βάψει και μαύρα αν αποφασίσει να αποχωρήσει…

μεταγραφέςΠΑΟΚ