Απόψεις|02.02.2019 15:27

Η πολιτική της γκαζόζας

Newsroom

Ο Φωκάς ξέχασε να ψηφίσει λόγω ανωτέρας βίας. Ήπιε την γκαζόζα και έτρεχε στις τουαλέτες. Μετά, βέβαια, πολιτικοποίησε τη δήλωσή του: Η γκαζόζα δεν ήταν γκαζόζα, αλλά πράξη αντίστασης και υπόδειγµα αντιπολίτευσης, καθώς την ήπιε µε εντολή του αρχηγού Πάνου Καµµένου για να γίνει µπάχαλο η ψηφοφορία.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόµου είτε πίνει γκαζόζες είτε όχι δεν έχει σηµασία, γιατί πολιτεύεται πιο επιθεωρησιακά από αυτούς που κατεβάζουν τις «γκαζόζες» µε τα κασόνια. Βγήκε και µίλησε στον ΣΚΑΪ, στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβάλει εµπάργκο, επειδή της είπαν από τον…ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει στην τηλεόραση. Και επειδή νοµίζει ότι παίρνει πόντους, αποφάσισε, λέει, να φτιάξει και δικό της κόµµα, που «δεν θα έχει σχέση µε τους πολιτικούς».

Ο Καµµένος βέβαια είναι αναµφισβήτητα ο επιστήµονας της γκαζοζολογίας. Και γιατί δίνει εντολή σε άλλους να πίνουν αλλά και γιατί µπορεί να λέει σαν αλήθειες όλα όσα χθες έλεγε ότι είναι ψέµατα, καθώς πλέον είναι «προδότες» αυτοί µε τους οποίους µέχρι πρότινος έχτιζε «νέους Γοργοπόταµους».

Στον διαγωνισµό της… γκαζόζας περίοπτη θέση κατέχει πλέον και ο Παπαχριστόπουλος, που έχει το ρεκόρ των παραιτήσεων «από µέρα σε µέρα», αύριο, µπορεί µεθαύριο, σίγουρα σε λίγες ηµέρες. Η τελευταία του παράσταση άλλωστε δόθηκε σχεδόν σε απευθείας σύνδεση: Πήγε να παραιτηθεί κάνοντας δηλώσεις για την… κουκούλα του αυτοκινήτου του που σκίστηκε, µπήκε στο γραφείο του Βούτση, ήπιε την… γκαζόζα του και βγήκε δηλώνοντας ότι η παραίτηση θα υποβληθεί εν καιρώ.

Με την εισδοχή των γειτόνων στο ΝΑΤΟ να εξαρτάται από το ποιος εκτόξευσε τις περισσότερες µπουρµπουλήθρες, δεν πρέπει να µας παραξενεύει ότι η Νέα ∆ηµοκρατία -επιτείνοντας την γκαζοζολογία- διατείνεται ταυτόχρονα και ότι το όλο σκηνικό είναι στηµένο από τον Καµµένο και το Μαξίµου και ότι ο Καµµένος εκβιάζει την κυβέρνηση.

Με τις ληγµένες γκαζόζες όµως και τις λογικές ακροβασίες, χαΐρι δεν γίνεται. Και το δυστύχηµα είναι ότι όταν τόσο πολλοί «πολιτικοί» αποδεικνύονται τόσο λίγοι, χαµένοι δεν βγαίνουν αυτοί, αλλά η δ ηµοκρατία

γκαζόζαΒουλήΘεοδώρα ΜεγαλοοικονόμουΑριστείδης Φωκάς