Απόψεις|04.02.2019 12:48

Είναι γραφική ή όχι η Θεοδώρα Μεγαλoοικονόµου;

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Αντιλαµβάνεται την παρουσία της στο πολιτικό στερέωµα όπως ακριβώς τα συνολάκια µε τα οποία εµφανίζεται. Να ταιριάζουν στο χρώµα και στο στυλ. Πριν από µερικούς µήνες ο µόνος λόγος για τον οποίο απασχολούσε την επικαιρότητα η Θ. Μεγαλοοικονόµου ήταν οι τσακωµοί της µε τον Βασίλη Λεβέντη. Οι ιστορίες του, σύµφωνα µε τις οποίες «την έβαλα στη λίστα ως πατριώτισσα της µητέρας µου από τα Κύθηρα». Φαίνεται, όµως, ότι η «µεταγραφή» της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει εµπνευστεί από το γενικότερο χάος: Βουλευτές πάνε κι έρχονται. Κοινοβουλευτικές Οµάδες διαλύονται και µπορεί να επανασυσταθούν. «Γκαζόζες και κάθε λογής “µπινελίκια” στην ηµερήσια διάταξη».

Η Θοδώρα Μεγαλοοικονόµου, λοιπόν, σκέφτηκε ότι δεν µπορούν ο κάθε Ψαριανός κι ο κάθε Φωκάς να µονοπωλούν µε περίεργες συµπεριφορές την επικαιρότητα και τα ηλεκτρονικά µέσα ενηµέρωσης. «Μπορώ κι εγώ» είπε στον εαυτό της. Και... βγήκε στην πίστα. Κυριολεκτικά στην αρχή. Με το τσιφτετέλι της που κυριάρχησε στα media. Συνοδεία χειροκροτηµάτων και επευφηµιών. Μια δυναµική εµφάνιση, µια εικόνα µε έντονο κοινωνικό συµβολισµό: Στροφή στη λαϊκή παράδοση και στις ρίζες ταυτόχρονα µε αισιοδοξία για το µέλλον της χώρας. Επειτα από αυτά, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόµου θεώρησε σκόπιµο να το αναβαθµίσει το πράγµα. Οπότε φτάσαµε στη δηµιουργία νέου πολιτικού σχηµατισµού.

Η βουλευτής κάλεσε -πάντα από το τηλεοπτικό βήµα- τον λαό να στηρίξει το νέο κόµµα που ίσως ιδρύσει. Χωρίς διευκρινίσεις για το ιδεολογικό στίγµα του ή τις θέσεις του. Αρκεί που θα το ιδρύσει η ίδια. Τι άλλο χρειάζεται; Μάλλον όµως κάποια στιγµή κατάλαβε ότι το παράκανε. Είπαµε να φανεί λίγο παραπάνω, αλλά να µη βγει και µόνη της από την Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά είναι εκεί για την ώρα. Ετσι λοιπόν στην τελευταία της τηλεοπτική εµφάνιση µάθαµε πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ηγέτης και είναι λεβεντιά, όλοι οι άλλοι είναι κουραµπιέδες» και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προδώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Hδη αρκετοί έχουν χαρακτηρίσει τη συµπεριφορά της Θ. Μεγαλοοικονόµου αρνητικό φαινόµενο για την πολιτική. Να τους θυµίσω ότι δεν υπάρχουν φαινόµενα χωρίς αιτίες που τα γεννούν και τα διατηρούν. Ας τις αναζητήσουν…

Θεοδώρα Μεγαλoοικονόµου