Απόψεις|04.02.2019 14:04

Ατυχώς οι δικοί µας µόνο για τα... µακεδονικά ξυπνάνε...

Βασίλης Λυριτζής

Μην ταράζεστε. Μην ψάχνετε το δελτίο πορειών και διαδηλώσεων για να βρείτε τον δικό σας κανακάρη. ∆υστυχώς για εµάς, η είδηση αφορά µόνο τους Βέλγους και Γερµανούς µαθητές.

Αυτούς που αποκαλούµε κουτόφραγκους. Α, και δεν σας είπα και το πιο εξωφρενικό…Αυτοί λοιπόν οι κουτόφραγκοι πιτσιρικάδες δεν βγήκαν στους δρόµους για να ζητήσουν µια πενθήµερη εκδροµή ούτε για να γλιτώσουν µερικές ώρες βαρετών µαθηµάτων κάνοντας εφηβική επαναστατική γυµναστική. Βγήκαν, άκουσον άκουσον, για να διαδηλώσουν για το κλίµα!

Ναι, µάλιστα, για την κλιµατική αλλαγή, και µην κάνετε τους Κινέζους. ∆ιαδηλώνουν για την εφιαλτική προίκα που τους αφήνουµε εµείς οι στοργικοί γονείς, οι πρεσβευτές της µεταβιοµηχανικής ευµάρειας και του «σταρχιδισµού» της εποµένης µέρας. ∆ιαδηλώνουν για τη ζωή τους και για όσα µπορεί να σώσουν. Διαδηλώνουν ελπίζοντας να προλάβουν την απόλυτη καταστροφή. Διαδηλώνουν, αν δεν το έχετε καταλάβει ή κάνετε ότι δεν το καταλαβαίνετε, εναντίον µας.

Πώς διάολο τα καταφέραµε πάλι... Τόσο πολύ µας τύφλωσε η µεταµοντέρνα µας άγνοια που παραβιάσαµε τον αρχέτυπο κανόνα προστασίας της ζωής των παιδιών µας; Δεν ξέρω...

Δεν ξέρω αν οι φωνές των Βέλγων και Γερµανών µαθητών θα ακουστούν τόσο δυνατά για να βγάλουν από τις αίθουσες τα Ελληνόπουλα, τα Τουρκάκια, τα Βορειοµακεδονάκια και όλα τα παιδιά του κόσµου που έχουν ήδη το κεφάλι τους στον ντορβά µιας ασύµµετρης κλιµατικής απειλής. Ξέρω όµως ότι αν δεν ανοίξουµε έστω και τώρα τα δικά µας αυτιά να ακούσουµε τις κραυγές των παιδιών µας, θα έχουµε την πλήρη ευθύνη, και µάλιστα χωρίς ελαφρυντικά, ενός προσχεδιασµένου εγκλήµατος κατά της ανθρωπότητας. Οχι, φίλε Βέλγε γονιέ... Δυστυχώς τα δικά µας παιδιά δεν είναι ακόµα στους δρόµους. Ατυχώς οι δικοί µας µόνο για τα... µακεδονικά ξυπνάνε...

Συμφωνία των Πρεσπώνκλιματική αλλαγή