Απόψεις|08.02.2019 14:21

Γερµανικά δώρα από τον Μάνφρεντ Βέμπερ

Έθνος Γνώμη

Αντίθετα, είναι ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – και ήλθε στη χώρα µας για να στηρίξει τη Νέα ∆ηµοκρατία, καθώς και να στηριχθεί από αυτήν.  Το ότι θα κάκιζε την κυβέρνηση Τσίπρα για τη στάση της απέναντι στο καθεστώς Μαδούρο ήταν αναµενόµενο. Αυτό που δεν αναµενόταν ήταν η κουβέντα που πέταξε περί µελλοντικής συζήτησης αναφορικά µε τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσµατα, για τα οποία αναγκάστηκε να δεσµευτεί η κυβέρνηση ύστερα από απαίτηση των δανειστών.

Και µιας και ο κ. Βέµπερ -είτε το θέλει είτε όχι- εκπροσωπεί την πλευρά των δανειστών, είναι απορίας άξιο πώς είχε πιει το αµίλητο νερό όταν το ∆ΝΤ και ο κ. Σόιµπλε οµονοούσαν για τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσµατα που θα πρέπει να πετυχαίνει για πολλά χρόνια η Ελλάδα. Προφανώς η σηµερινή του στάση εξηγείται εύκολα από την ανάγκη του ΕΛΚ να δώσει ένα προεκλογικό δώρο στη Νέα ∆ηµοκρατία.

Οµως, ο κ. Βέµπερ θα πρέπει να αντιληφθεί ότι, όσο η χώρα µας ζει στον αστερισµό της κρίσης, οποιαδήποτε έξωθεν παρέµβαση δεν βοηθά εκείνον που στοχεύει να βοηθήσει, αλλά συνήθως τον αντίπαλό του. Από την άλλη, όσα είπε χθες ο κ. Βέµπερ απλώς αποκαλύπτουν τον κυνισµό και την υποκρισία µε την οποία οι διεθνείς παράγοντες παίρνουν αποφάσεις για το µέλλον των πολιτών µιας χώρας. Εµείς πια, έπειτα από τόσα χρόνια µε µνηµόνια, το γνωρίζουµε. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι ας το λάβουν υπόψη τους… 

Μάνφρεντ ΒέμπερΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκης