Απόψεις|05.04.2019 22:46

Ο Διάβολος στην πολιτική

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Οι ειδήσεις που αφορούν συντηρητικούς πολιτικούς άλλων χωρών µε κάνουν να συµπαθώ τους Ελληνες οµοϊδεάτες τους. Μπορεί µερικές φορές να είναι εµµονικοί, αλλά εξακολουθούν να κινούνται στα όρια της λογικής. Επί παραδείγµατι, δεν πιστεύω ότι η κυρία Σπυράκη θα υποστήριζε ποτέ δηµοσίως ότι η εκλογή του κυρίου Μητσοτάκη είναι θέληµα Θεού, όπως ισχυρίστηκε προ ηµερών µετ’ επιτάσεως για τον πρόεδρό της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η κυρία Χάκεµπι. Η εκπρόσωπος εννοούσε ότι όποιος αντιτίθεται στον Ντόναλντ Τραµπ προτάσσει τον εγωισµό του απέναντι στη θεία θέληση. Στον δικό της κόσµο, αυτό σηµαίνει ότι τον αντιτιθέµενο τον περιµένει η Κόλαση.

Άλλωστε, και ο πολιτευόµενος πατέρας της, ο Μάικ Χάκεµπι, είχε κάποτε ελεεινολογήσει τους ∆ηµοκρατικούς διότι απέδιδαν τη φτώχεια στην ανισότητα. Ο παράγοντας που δηµιουργεί τη φτώχεια, σύµφωνα µε τον εν λόγω κύριο, είναι η εγωιστική απόφαση των φτωχών να αγνοήσουν τις θεϊκές εντολές. Επόµενο είναι τον Τραµπ να τον ξεπροβοδίζουν άγγελοι. Οποιος δεν το καταλαβαίνει θα βράζει στο καζάνι έως την αιωνιότητα.

Αλλά και ο Ντόναλντ Τουσκ δεν έκανε τις προάλλες λόγο για το ξεχωριστό τµήµα της Κόλασης στο οποίο θα πάνε οι Βρετανοί ηγέτες, διότι υποστήριξαν το Brexit, χωρίς να γνωρίζουν πώς να το εκτελέσουν; Ωστόσο, οφείλουµε να παραδεχτούµε ότι η ευρωπαϊκή Κόλαση δεν χρειάζεται καζάνια. ∆ιαθέτει την Κοµισιόν και το ενιαίο νόµισµα.

Βέβαια, και παρ’ ηµίν, όταν ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης λέει -για παράδειγµα- «εύχοµαι το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία να πάει καλά», µέσα του εύχεται ακριβώς το αντίθετο: Να µην πάει καθόλου καλά. Επειδή όµως έχει επίγνωση ότι αµαρτάνει, δεν αποδίδει την κακή έκβαση του ταξιδιού στη δική του ευχή, αλλά στην ελλιπή προετοιµασία του υπουργείου. Φυσικά, ο Εξαποδώ δεν γελιέται και γνωρίζει πολύ καλά πότε τον επικαλούνται.

Γι' αυτό πολλοί απέδωσαν την παρουσία της µαύρης γάτας µέσα στην Αγία Σοφία στον Εωσφόρο. Το γεγονός µάλιστα ότι πλησίασε τον πρωθυπουργό, σαν να ζητούσε κάτι από αυτόν, επιβεβαιώνει το έντονο ενδιαφέρον του Εξαποδώ στα πολιτικά πράγµατα της Ελλάδας.

Με την καθιέρωση της συνταγµατικής προστασίας των ζώων, των µαύρων γάτων συµπεριλαµβανοµένων, το ελληνικό Σύνταγµα θα γίνει το πρώτο στον κόσµο που θα µεριµνά πλήρως όχι µόνον για τον παρόντα, αλλά και για τον µεταφυσικό κόσµο

Ντόναλντ ΤουσκΝτόναλντ Τραμπ