Απόψεις|09.02.2019 13:57

Έγνοια για την καθηµερινότητα

Έθνος Γνώμη

Η πραγµατικότητα δεν είναι πάντα για όλους ευχάριστη. Εχει όµως -όπως είναι γνωστότην ιδιότητα να είναι επίµονη. Επειτα από δύο εβδοµάδες βαθιών πολιτικών διεργασιών και εντονότατων πολιτικών αντιπαραθέσεων, ολοκληρώθηκε µε την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓ∆Μ στο ΝΑΤΟ η κοινοβουλευτική επικύρωση της Συµφωνίας των Πρεσπών.

∆εν υπάρχει αµφιβολία ότι η υπόθεση αυτή θα συνεχίσει να επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις. Ζητούµενο όµως για το σύνολο του πολιτικού κόσµου είναι αυτό να συµβεί µε τρόπο ρεαλιστικό και δηµιουργικό.

Με αυτή την οπτική αξίζει να κρατήσουµε την έκκληση του υπουργού Εξωτερικών προς όλες τις πολιτικές δυνάµεις η ερµηνεία της ψηφισµένης Συµφωνίας να γίνεται µε γνώµονα τα εθνικά συµφέροντα. Οπως θετικές είναι και οι αποστάσεις που πήραν από χαρακτηρισµούς τύπου «προδότες» κορυφαία στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Αυτή η στάση αποδεικνύει ότι τέτοιες προσεγγίσεις µπορούν να συνυπάρχουν µε την προεκλογική πολιτική που αντικειµενικά θα εξελιχθεί το επόµενο διάστηµα.

Γιατί ας µην ξεχνάµε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν µόνον οι πολιτικοί. Πρώτιστα υπάρχουν οι πολίτες. Αυτοί που διαµορφώνουν άποψη για τα εθνικά θέµατα, όµως παράλληλα αγχώνονται για την καθηµερινότητά τους.

Η ανεργία -θυµίζουµε- καταγράφεται ως το Νο 1 πρόβληµα σε κάθε δηµοσκόπηση. Η αγωνία για τα κόκκινα δάνεια, τις συντάξεις, η προσδοκία καλύτερων ηµερών παραµένουν κυρίαρχες στη σκέψη ευρύτατων κοινωνικών στρωµάτων.

Είναι φανερό λοιπόν ότι οι πολιτικές δυνάµεις έχουν υποχρέωση -αλλά και συµφέρον- να στρέψουν εκεί την προσοχή τους

Συμφωνία των ΠρεσπώνΒουλή