Απόψεις|13.05.2022 08:47

Προσωπικό στοίχημα Τσίπρα οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Βούλα Κεχαγιά

Είναι προφανές πως η μεθαυριανή διαδικασία εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί και προσωπικό στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα

Όχι αποκλειστικά για να αποδείξει ότι δεκάδες χιλιάδες πολιτών προτίθενται να γίνουν μέλη του κόμματος μόνο και μόνο για να τον στηρίξουν και να τον ισχυροποιήσουν στην προεδρία. Εάν το εγχείρημα επιτύχει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιβεβαιώσει την επιλογή του για ανοιχτές διαδικασίες και για την δύναμη της μαζικής συμμετοχής μέσω της αναβάθμισης του ρόλου των μελών του κόμματος αφαιρώντας ουσιαστικά τα επιχειρήματα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που αμφισβητούν την διεύρυνση της διαδικασίας τόσο για το πρόσωπο του αρχηγού όσο και για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. 

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα εν κινήσει που δεν εγκατέλειψε την προοπτική της εξουσίας με την ήττα των εκλογών του 2019 και ότι ουδέποτε υπήρξε αριστερή παρένθεση. Συγχρόνως, θα αποδείξει ότι κάνουν λάθος όσοι επιχειρούν συγκρίσεις ανόμοιων καταστάσεων και πραγμάτων.

Τον Δεκέμβριο του 2021, οι 270.000 μέλη, φίλοι, φανς, περίεργοι και περαστικοί, ψήφισαν στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ για έξι υποψηφίους αρχηγούς. Ο κ. Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 99.000 σταυρούς στις 5 Δεκεμβρίου για μία διαδικασία που διαφημίστηκε και προβλήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης περισσότερο κι από όσο αν διενεργούνταν στην χώρα εθνικές εκλογές. Οι συγκρίσεις πρέπει πάντοτε να γίνονται πάνω σε όμοιες καταστάσεις. Γιατί αλλιώς οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να έχουν μέτρο σύγκρισης την εκλογή Παπανδρέου το 2004 με το 1 εκατομμύριο συμμετοχών κι όχι τις διαδικασίες ενός άλλου κόμματος στο οποίο ψηφίζουν μόνο μέλη.

εκλογέςΚΙΝΑΛΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας