Απόψεις|17.05.2022 08:59

Οι αντιδράσεις Γεωργιάδη-Πέτσα δικαιώνουν τον Τσίπρα

Βούλα Κεχαγιά

Στην πολιτική, πολλές φορές η επιτυχία ενός εγχειρήματος υποδηλώνεται από την αντίδραση του πολιτικού αντιπάλου απέναντι σ’ αυτήν.  Η προσπάθεια της ΝΔ και ως ένα βαθμό και του ΠΑΣΟΚ να μειώσουν τη δυναμική που είχαν οι εσωτερικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -με εξωτερικό αποδέκτη- καταδεικνύουν πως η πρωτοβουλία Τσίπρα να ανοίξει τις διαδικασίες στους πολίτες, ώστε να ανοίξει και το κόμμα του ήταν ορθή. 

Τι κι αν ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκρίνει τον Τσίπρα με τον Στάλιν τί κι αν ο Στέλιος Πέτσας δεν είδε συμμετοχή δηλώνοντας εξαντλημένος από την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πολιτικό σύστημα. Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί την  κόπωση που νιώθουν οι πολίτες από τις ασφυκτικές συνθήκες στην καθημερινότητά τους. 

Η κοινωνία έχει διαφορετική γνώμη απ’ αυτήν του κ. Πέτσα και από την λίστα του. Τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι της. Που πήγε στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δήλωσε μπροστά στις κάμερες ότι νιώθει οργή για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, των κ.κ. Γεωργιάδη και Πέτσα συμπεριλαμβανομένων. Που συμμετείχε στις διαδικασίες ενός κόμματος υπογράφοντας αίτηση για να γίνει μέλος του προκειμένου να ξαναδώσει προοπτική στην οικογένεια και τη χώρα του.. Που δεν βλέπει στον Αλέξη Τσίπρα το παλαιό που βλέπει η ΝΔ αλλά την προσδοκία. Γι’ αυτούς και μόνο τους λόγους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος για τις επιλογές του. Τα δε 172.000 μέλη του κόμματός του -παλαιά και νέα-  τού δίνουν την εντολή να προχωρήσει και κυρίως να μην τούς διαψεύσει… 

ΣΥΡΙΖΑεκλογέςΑλέξης Τσίπρας