Απόψεις|12.02.2019 14:40

Δουλεύοντας για τους ακραίους

Έθνος Γνώμη

Η κίνηση της ηγεσίας της Νέας Δηµοκρατίας να «κόψει» από τα ψηφοδέλτια του κόµµατος γνωστό παρουσιαστή, ο οποίος δήλωσε δηµόσια ότι µε την ψήφο στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης διασφαλίζεται το κλείσιµο της ΕΡΤ µε... τανκ, ήταν ασφαλώς µια αυτονόητη απάντηση για πρόκληση τέτοιου µεγέθους.

Από την άλλη, µια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να προβληµατίσει όλα τα κόµµατα, τα οποία τα τελευταία χρόνια ρέπουν στο να προσεγγίζουν αναγνωρίσιµα πρόσωπα µε µοναδικό στόχο την ψήφο των πολιτών. Ειδικά µάλιστα µετά τη ρύθµιση για εκλογή των ευρωβουλευτών µε σταυρό –και µάλιστα σε όλη την Επικράτεια–, τέτοια φαινόµενα φούντωσαν, µε αποτέλεσµα η ευρωκάλπη να µεταβληθεί σε έναν διαγωνισµό αναγνωρισιµότητας, αφήνοντας εκτός πρόσωπα που θα µπορούσαν να εκπροσωπήσουν επαξίως τη χώρα, το καθένα µε βάση την πολιτική του θέση.

Η αλήθεια είναι, εποµένως, ότι το µήνυµα οφείλουν να λάβουν όλες οι πολιτικές δυνάµεις – και να επιστρέψουν στην πολιτική. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως οτιδήποτε υποβαθµίζει τη σχέση πολιτών και πολιτικών καθιστά µοναδικούς κερδισµένους τους ακραίους.

Εποµένως, η Νέα Δηµοκρατία δεν θα έπρεπε να περιµένει την «γκάφα», για να το πούµε κοµψά, του παρουσιαστή σχετικά µε την ΕΡΤ, αλλά να µη συζητήσει καν την παρουσία του -ή άλλων ανάλογων προσόντων- στα ψηφοδέλτιά της. Αλλωστε, δεν είναι ο µοναδικός που έχει διαπρέψει σε ανάλογες ασχηµίες...

Κωνσταντίνος Μπογδάνος