Απόψεις|13.02.2019 09:53

Μήνυµα στον Άδωνι το «όχι» στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Βούλα Κεχαγιά

Το ενδιαφέρον στην ιστορία -µε υφέρποντα κοινωνιολογικά µηνύµατα- βρίσκεται στα κατεβατά µηνυµάτων συµπαράστασης ως απάντηση στο ευχαριστήριο ποστάρισµα του καρατοµηθέντος για την αγάπη και τη στήριξη που δείχνει ο κόσµος προς το πρόσωπό του σε αυτήν τη νέα περιπέτεια. Με τους περισσότερους διαδικτυακούς του φίλους να υποδεικνύουν στον παρ’ ολίγον υποψήφιο τον δρόµο προς το κόµµα Τζήµερου ή να επιτίθενται στη Νέα ∆ηµοκρατία γιατί έπεσε για ακόµη µια φορά στην παγίδα αυτών των… µαδουριστών που κυβερνούν τη χώρα.

Η αξιωµατική αντιπολίτευση µάλλον ανακουφισµένη είναι από την απάλειψη του ονόµατος «Μπογδάνος» από τις «γαλάζιες» λίστες. Τα βαρύγδουπα της εκπροσώπου της Ν∆ πως «δεν µας ταιριάζει ο ακραίος λόγος, ούτε εκείνος που δηµιουργεί διαχωριστικές γραµµές» αποτελούν επί της ουσίας µία σύνθεση εύηχων και εύπεπτων λέξεων µε αποδέκτες κυρίως όσους βρίσκονται εκτός «γαλάζιας» παράταξης.

Γιατί ο περί ου ο λόγος δεν αιφνιδίασε ασφαλώς κανέναν ανοίγοντας διάλογο µε χρυσαυγίτη στα social media για το πώς θα µπορούσε να εισβάλει ένα τανκ στην ΕΡΤ. Οποιος ισχυρίζεται ότι έπεσε από τα σύννεφα από τον προκλητικό λόγο του µάλλον κάνει επιλεκτική χρήση της µνήµης του, για να µη θυµάται πως δηµοσίως ο δηµοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι πρώην σύντροφοι του Τσίπρα χτύπησαν τον Παπαδήµο.

Το θέµα, λοιπόν, δεν είναι η µη κάθοδος Μπογδάνου µε τη Νέα ∆ηµοκρατία. Αλλά ότι τα ηγετικά κλιµάκιά της αποφάσισαν να στείλουν ένα µήνυµα προς τον Αδωνι Γεωργιάδη πως ο εκλεκτός του δεν είναι ευπρόσδεκτος στο «γαλάζιο» σπίτι. Ή, σε ελεύθερη µετάφραση, πως η Ν∆ δεν θέλει στην παρούσα φάση να πολλαπλασιάσει τις ακραίες φωνές στο εσωτερικό της ή και να δηµιουργήσει κλώνους του αντιπροέδρου της. Το «Μακεδονικό», άλλωστε, τελείωσε ως θέµα πολιτικής αντιπαράθεσης και οι εθνικιστικές «κορώνες» θα αξιοποιηθούν και πάλι παραµονές των εκλογών, διανθίζοντας και την αρνητική καµπάνια της Νέας ∆ηµοκρατίας. «Γαλάζιες» γλώσσες λένε πάλι πως στην «ψηφοφορία» για τον... εξοστρακισµό Μπογδάνου συµµετείχαν και διάφοροι δηµοσιογράφοι που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του κόµµατος και δεν ενθουσιάζονταν µε την ιδέα να είναι ο Κωνσταντίνος υποψήφιος σε µία µεγάλη εκλογική περιφέρεια, όπως, π.χ., στην Α’ Αθηνών

Κωνσταντίνος ΜπογδάνοςΆδωνις Γεωργιάδης