Απόψεις|15.02.2019 19:45

«Μπρος γκρεμός και βήμα πίσω» είναι τώρα η κατάσταση για τον Ολυμπιακό

Ανδρέας Παπαλουκάς

Εκείνοι ξέρουν. Αν έπραξαν σωστά ή λανθασμένα με την απόφασή τους να αποσυρθεί η ομάδα από το ΟΑΚΑ στην ανάπαυλα των ημιχρόνων του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Η ιστορία θα το δείξει.

Και δεν στέκομαι στις διάφορες αιτιάσεις, όπως ότι οι Αγγελόπουλοι έπρεπε να ακολουθήσουν δύο διαφορετικούς δρόμους: Ή να έδιναν εντολή στην ομάδα να μην κατέβαινε να παίξει, καθώς είχαν τις ενστάσεις τους από τη στιγμή που έγιναν γνωστοί οι διαιτητές του ντέρμπι ή «το φεύγουμε» να το έλεγαν αμέσως μετά το 28’’, όταν οι ρέφερι έδωσαν τρία φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού. Ετσι έκριναν, έτσι αποφάσισαν, γνώριζαν τις επιπτώσεις της απόφασής τους.

Ομως, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Οχι μόνον για τον Ολυμπιακό, αλλά για όλο το ελληνικό μπάσκετ.

Οι «ερυθρόλευκοι», αφ’ ης στιγμής έθεσαν τους όρους συμμετοχής τους στην Basket League, οφείλουν να τους τηρήσουν, καθώς θα είναι υπόλογοι στους οπαδούς τους, οι φανατικότεροι των οποίων, όπως είναι η «Θύρα 7», χειροκρότησαν θερμά την (ακραία, για κάποιους άλλους) απόφαση της διοίκησης. Τα «μεν, ναι, αλλά», σε περίπτωση αλλαγής στάσης, γνωρίζουν οι διοικούντες την ΚΑΕ ότι δεν θα περάσουν εύκολα. Συνεπώς, όπως έστρωσαν, έτσι πρέπει να κοιμηθούν.

Το ζήτημα είναι, λοιπόν, και αν η ΕΟΚ (στο θέμα της μετάκλησης ξένων διαιτητών, όπως αιτείται ο Ολυμπιακός στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό) και ο ΕΣΑΚΕ (στο ζήτημα του αποκλεισμού των τριών διαιτητών – Αναστόπουλος, Μάνος, Παναγιώτου – από την κλήρωση στα λοιπά παιχνίδια των «ερυθρολεύκων» για το πρωτάθλημα, όπως επίσης έχουν ζητήσει), κάνουν, με ή χωρίς κυβερνητική παρέμβαση, τα χατίρια της πειραϊκής ομάδας.

Ποιος θα υπερισχύσει σ΄ αυτό το ιδιότυπο μπρα-ντε-φερ, που θα παιχθεί από τον άλλο μήνα, όταν και θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα, κυρίως, δε, στο ντέρμπι του ΣΕΦ της 16ης ή 17ης Μαρτίου, Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Ναι, οι «ερυθρόλευκοι» προς το παρόν, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος, ρίχνουν άσφαιρα πυρά, καθώς τα… πραγματικά πυρά θα τα δούμε (αν να τα δούμε) όταν έρθει αυτή η ώρα. Οταν (και αν) οριστεί κάποιος από τους τρεις «ανεπιθύμητους» ρέφερι σε αγώνα του Ολυμπιακού ή αν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν μετακληθούν αλλοδαποί διαιτητές.

Πάντως, αν ο Ολυμπιακός τραβήξει το σχοινί στα άκρα και αυτό κοπεί, χαμένοι δεν θα βγουν μόνον οι «ερυθρόλευκοι», αλλά όλο το ελληνικό μπάσκετ. Τα κανάλια, χωρίς Ολυμπιακό στην Basket League, θα μειώσουν τα λεφτά που προσφέρουν, καθώς το προϊόν θα έχει υποβαθμιστεί. Και κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό.

Ο,τι είναι να γίνει, ας γίνει. Μεγάλα παιδιά είναι. Εστω και κακομαθημένα, όπως τα αποκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο,τι είναι να γίνει, ας γίνει. Αρκεί να μη γίνει ό,τι συνέβη στη Λάρισα. Να μην έχουμε, δηλαδή, κάνα νέο Τζήλο…

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςΠαναγιώτης ΑγγελόπουλοςΓιώργος Αγγελόπουλος