Απόψεις|02.09.2022 16:30

Σκοταδισμός και θρησκεία το 2022 - Ντροπή σας «κύριε»

Μάγδα Μπακούση

Όταν εν έτει 2022 Μητροπολίτες -που έχουν εκλεχθεί από άλλους «εκφραστές του χριστιανισμού»- προχωρούν σε απάνθρωπες και σκοταδιστικές απόψεις για τον βιασμό, είναι απορίας άξιο το προς τα πού οδεύουμε και γιατί κάποιοι τούς φιλάνε τα χέρια.

Όταν καθημερινά αμέτρητες γυναίκες και άντρες βιώνουν έναν εφιάλτη, χάνουν κομμάτια του εαυτού τους ή ακόμα και τη ζωή τους, πώς γίνεται κ. Χρυσόστομε να έχετε το θράσος να εκφωνείτε τέτοια πράγματα;

Με ποιο δικαίωμα ακυρώνετε, εσείς ως εκφραστής μιας θρησκείας που πολλοί έχουν διαλέξει να «υπηρετούν» και ως… άνθρωπος του Θεού, τον Γολγοθά τόσων πολλών που ανεβαίνουν ένα πολύ ψηλό και ίσως ατελείωτο βουνό;

Με κανένα. Αυτή είναι η απάντηση. Κανένα απολύτως δικαίωμα σε ανθρώπους με τέτοιο σκεπτικό και σε «ιεραρχικές θέσεις» να πετάνε τα σκουπίδια τους πάνω στην κοινωνία.

Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, κάτι να αλλάξει στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Γιατί, μην ξεχνάμε, δεν είναι η πρώτη γεμάτη ασπλαχνία δήλωση που ακούμε.

  • Θα ήταν αρκετός ένας διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας τη στιγμή που και το ίδιο το κράτος χωλαίνει;
  • Θα έφτανε η καρατόμηση ιερέων με τέτοια σκεπτικά; Είναι αρκετές οι «πύρινες» ανακοινώσεις/αντιδράσεις τους;

Δεν γνωρίζω εάν τα παραπάνω έχουν ξεκάθαρες απαντήσεις, αλλά ξέρω ότι μία ξεκάθαρη απάντηση απαιτείται στην περίπτωση του ο κ. Χρυσόστομου.

Μαζική και ενάντια σε κάθε σκοταδισμό.

Ντροπή σας.

βιασμόςμητροπολίτης