Απόψεις|18.02.2019 14:47

Το αληθινό δικαίωµα στη ζωή

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Ποια είναι η γνώµη σας για την εκλογή του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας, κύριε Παραπάνο, ήταν η πρώτη µου ερώτηση.

Οποια και αν είναι η διαδικασία, θα εκλέγεται Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας εκείνος που επιθυµεί η πλειοψηφία, είπε ο σοφός γέροντας. Οπότε, τι σκάτε; Ναι, αλλά ποια είναι η σωστή διαδικασία; επέµενα.

Τι µε νοιάζει; απάντησε µε ειλικρίνεια ο Πιοσπλιρόνι Παραπάνο. Σάµπως εµένα θα εκλέξετε Πρόεδρο; Τόσους συνταγµατολόγους έχετε στην Ελλάδα.

Ποια είναι η γνώµη σας για το άρθρο περί ευθύνης των υπουργών; Τι να σου πω. Ούτε ήµουν ποτέ υπουργός ούτε και θα γίνω. Μόνο απευθείας πρωθυπουργό δέχοµαι να µε κάνετε, αν σας προκύψει µετά τις εκλογές οικουµενική κυβέρνηση και δεν βρίσκετε ποιον να βάλετε επικεφαλής.

Και τι θα κάνετε ως πρωθυπουργός; ρώτησα.

Θα αναθεωρήσω το άρθρο 22 του Συντάγµατός σας, το οποίο αναφέρει: «H εργασία αποτελεί δικαίωµα και προστατεύεται από το Κράτος, που µεριµνά για τη δηµιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών κ.λπ. κ.λπ.». Και γιατί θα το αναθεωρήσετε; ∆ιότι µου θυµίζει γιαγιά που φορά τη ρόµπα της και κάθεται δίπλα στο παράθυρο µε το πλεκτό στο χέρι. Ρίχνει πού και πού καµιά µατιά στον δρόµο για να δει αν εµφανίστηκαν τίποτε συνθήκες απασχόλησης· και µόλις πάει 2 το µεσηµέρι, µαζεύει το πλεκτό της και πηγαίνει στην κουζίνα για να µαγειρέψει κανένα επίδοµα ανεργίας.

Εχετε µεγάλη φαντασία, κύριε Παραπάνο, του είπα. Την είχατε εκ γενετής ή την αναπτύξατε λόγω επαγγέλµατος; Την έχω αναπτύξει σε διαδοχικές ψηφοφορίες, στις οποίες συµµετέχουν τα µεγάλα κόµµατα της χώρας µου, είπε ο καθηγητής. ∆ΟΥ, ΕΦΚΑ, ∆ΕΗ, Αέριο, ΛΤΑΒΑ (Λογαριασµοί Τηλεφώνων, Ασφαλίστρων, Βλαβών Αυτοκινήτου) και τέλος το ΚΚΠ (Κόµµα Κοινοχρήστων Πολυκατοικίας). ∆εν µου είπατε, όµως, πώς θα αναθεωρήσετε το άρθρο 22.

Με τρόπο που θα εξασφαλίσει την επανεκλογή µου µόλις πέσει η υπό την προεδρία µου οικουµενική. ∆ηλαδή; Αρθρο ένα και µόνο: «H πληρωµή των λογαριασµών των πολιτών αποτελεί δικαίωµά τους και προστατεύεται από το κράτος, το οποίο µεριµνά για την έγκαιρη εξόφλησή τους».

Συνταγματική ΑναθεώρησηΠρόεδρος της Δημοκρατίας