Απόψεις|23.02.2019 11:26

Ποιος ταράζει τον Ρετζέπ

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Χρησιµοποιώντας εξελιγµένα κατασκοπικά συστήµατα, διείσδυσα στο προεδρικό παλάτι του Ρετζέπ και κατέγραψα µερικά στιγµιότυπα. Πρώτος παρουσιάστηκε ο υπουργός Εξωτερικών και ανακοίνωσε ότι ο Τραµπ είναι έξαλλος µε την Τουρκία λόγω των ρωσικών πυραύλων. Μάλιστα, κάθε πρωί σκίζει µια φωτογραφία του Ρετζέπ.

«∆ε βαριέσαι» είπε ατάραχος ο Ρετζέπ. «Εχω πολλές φωτογραφίες. Ασ’ τον να σκίζει». Επειτα προσήλθε στο γραφείο ο υπουργός Αµυνας και ανακοίνωσε ότι οι Κούρδοι αντάρτες έκαψαν δύο χωριά. «Ο Θεός θα µας δώσει χίλια» είπε ατάραχος ο Ρετζέπ, «µη στενοχωριέσαι».

Μετά παρουσιάστηκε ο υπουργός Ενέργειας και ανακοίνωσε ότι τα τουρκικά σκάφη αλωνίζουν τις θάλασσες για να βρουν πετρέλαιο. «Τρυπάνε;» ρώτησε ο Ρετζέπ. «Εβετ, εφέντη µ’» απάντησε ο υπουργός. «Τρυπάνε συνέχεια». «Τρυπάνε το νερό ή τον βυθό;» ρώτησε ο Ρετζέπ. «Προς το παρόν τρυπάνε το νερό» απάντησε ο υπουργός, «αλλά πού θα πάει, εφέντη µ’, θα τον βρούνε και τον βυθό και θα τον τρυπήσουνε και κείνον». «Μπιράκ ολσούν» (ας είναι) είπε ατάραχος ο Ρετζέπ. «Ολα τα νερά δικά µας είναι».

Στη συνέχεια εισήλθε στο γραφείο ο υπουργός Αεροπορίας και ανακοίνωσε ότι τα ελληνικά αεροπλάνα παραβίασαν τριάντα φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά αναχαιτίστηκαν όλα. «Συγχαρητήρια» είπε ατάραχος ο Ρετζέπ. «Να προσέχεις µόνον τους αεροπόρους να µη συναχωθούνε». Αφού τελείωσαν οι υπουργοί, µπήκε στο γραφείο ο κουρέας του Ρετζέπ για να τον κουρέψει.

«Τα ’µαθες, άρχοντά µου;» άρχισε αµέσως τη φλυαρία, όπως όλοι οι κουρείς. «Ο Καµµένος εφέντης δήλωσε ότι θα εισβάλει στη Βόρεια Μακεδονία µε τεθωρακισµένα και σε είκοσι λεπτά θα είναι στα Σκόπια». «Αχ, τον εντεψίζη» είπε ο ατάραχος ο Ρετζέπ, αλλά µια ακτίνα συµπόνιας φάνηκε στα µάτια του. Ξαφνικά άνοιξε η πόρτα και µπήκε λαχανιασµένη η γραµµατέας.

«Κύριε πρόεδρε», του είπε, «σας ζητά στο τηλέφωνο κάποιος από την Κρήτη». «Αµάν!» φώναξε ο Ρετζέπ και πετάχτηκε όρθιος. «Μη µου πεις ότι είναι ο...». «Μάλιστα, κύριε πρόεδρε» είπε η γραµµατέας. «Αυτός είναι...». «Και τι θέλει;», ρώτησε ταραγµένος ο Ρετζέπ. «Κάτι λέει για ένα δάνειο και για τον διοικητή της Τράπεζας της Τουρκίας» είπε η γραµµατέας, «αλλά δεν ξέρω καλά κρητικά και δεν τον καταλαβαίνω»

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία