Απόψεις|25.02.2019 14:50

Γιατί όλες µαζί;

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Θα σας περνούσε από το µυαλό να ρίξετε όλα τα πιάτα σε µια γαβάθα και να φάτε το περιεχόµενό της µε το κουτάλι; Κα ι έπειτα να αναµείξετε τα κρασιά σε µια κούπα και να καταπιείτε το περιεχόµενό της; Αν εξαιρέσουµε  φάσεις νευρωτικής βουλιµίας, ουδείς λογικός άνθρωπος θα κατέστρεφε έτσι ένα ωραίο γεύµα. Εχετε ένα σκούρο κοστούµι για τις επίσηµες εµφανίσεις σας, καθώς και ένα τζιν για τις ανεπίσηµες, το οποίο φοράτε µε ένα µάλλινο πουλόβερ που σας χάρισε η θεία Ελισάβετ. Θα σας περνούσε από το µυαλό να φορέσετε το τζιν µε το πουλόβερ και από πάνω το κοστούµι; Βεβαίως, έχουν δει πολλά τα µάτια µας, αλλά, αν το κάνατε, θα εθεωρείτο «αποκλίνουσα συµπεριφορά». Και ίσως πάθαινε έµφραγµα η θεία Ελισάβετ.

Αφού, λοιπόν, δεν τρώµε ταυτοχρόνως όλες τις τροφές του γεύµατος και αφού δεν φοράµε όλα τα ρούχα µας µαζί, γιατί πρέπει να κάνουµε ταυτοχρόνως τις δηµοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές; Οι εκλογέςείναι χαρά, διότι όλα ατονούν και επικρατεί ευχάριστη ατµόσφαιρα, ενώ συµβάλλουν και στην τόνωση της αγοράς.  Η πολιτική αποκτά νόηµα και οι πολιτικοί γίνονται ανθρώπινοι. Εκεί που τους έψαχνες µήνες στο τηλέφωνο και δεν έβγαιναν, ξαφνικά σου τηλεφωνούν εκείνοι. Απίθανοι άνθρωποι εµφανίζονται από τηλοψίας, µας ικετεύουν να τους προτιµήσουµε και υπόσχονται να επιλύσουν όλα µας τα προβλήµατα. Προτείνω, λοιπόν, να το γλεντήσουµε και να κάνουµε τις δηµοτικές τον Απρίλιο, τις ευρωεκλογές τον Μάιο, και να αφήσουµε τις περιφερειακές για τον Ιούνιο. Και τούτο διότι κάθε εκλογή έχει τη δική της χάρη.

Στις δηµοτικές ο καβγάς αφορά τα σκουπίδια, στις περιφερειακές τι θα γράφουν οιοδοσηµάνσεις προς Βορράν, ενώ στις ευρωεκλογές κατεβαίνουν τόσο πολλά και διασκεδαστικά κόµµατα, που θέλεις να πάρεις και µερικά στο σπίτι. Αφήστε που, αν οι εκλογές γίνουν µαζεµένες, το µπέρδεµα θα είναι τέτοιο, που η καταµέτρηση θα τελειώσει τον Ιούνιο και -κατά πάσα πιθανότητα- θα σταλούν εκ λάθους ευρωβουλευτές στο δηµοτικό συµβούλιο, ενώ στην Ευρωβουλή δηµοτικοί σύµβουλοι. Και άντε µετά µε τον µισθό του ευρωβουλευτή να τους φέρεις πίσω.

Ευρωεκλογέςεκλογές