Απόψεις|25.02.2019 18:01

Ο ΠΑΟΚ την πάτησε σαν πρωτάρης, αλλά και σαν βέβαιος πρώτος

Ανδρέας Παπαλουκάς

Οταν θεωρείς ότι τα πάντα έχουν τελειώσει, τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Κάπως έτσι την πάτησε και ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού και το 11Χ11 που είχαν στην έδρα τους, θεωρούσαν ότι ουδεμία ομάδα μπορεί να τους φέρει… Τούμπα. Πολλώ, δε, μάλλον, που διατηρούν αήττητη πορεία και μακριά από το «σπίτι» τους.

Στο ματς με τον Αρη ο κίνδυνος να την πατήσουν ήταν διπλός. Παρότι η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε επίπεδα κάτω του μετρίου, βρήκαν το γκολ (με υπέροχο, μάλιστα, τρόπο) κι αποφάσισαν να «καθίσουν» πάνω στο 1-0, κρίνοντες, από τη μέχρι τότε πορεία τους, ότι ένα τέρμα ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη. Αρκεί να ξέρεις να το περιφρουρείς, βεβαίως, αρκεί να γνωρίζεις και… ποιον έχεις απέναντί σου. Ο Αρης μπήκε στην Τούμπα με στόχο να γίνει… ζημι-Αρης. Στο μυαλό του Σάββα Παντελίδη και των παικτών του δεν ήταν (μόνον) η καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου, δίνοντας πρωτεύουσα σημασία στην απενεργοποίηση του κινητήριου μοχλού του ΠΑΟΚ, του Μπίσεσβαρ, αλλά και η ανάπτυξη του επιθετικού τους σχεδίου.

Το πλάνο των «κίτρινων» απέδωσε, καθώς ο Αρης ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις, παρά το γεγονός ότι το γκολ της ισοφάρισης ήταν προϊόν απουσίας του VAR. Αν υπήρχε η τεχνολογία, τότε το τέρμα του Βέλεθ θα ακυρωνόταν, ο ΠΑΟΚ θα κατακτούσε άλλους τρεις βαθμούς και άπαντες θα ξεπερνούσαν την κακή εμφάνιση.

Η νίκη χάθηκε, αλλά το «καμπανάκι» χτύπησε. Και μάλιστα την καταλληλότερη στιγμή, καθώς ακολουθεί (27/2) ο επαναληπτικός Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, στον οποίον οι «μελανόλευκοι» καλούνται ν΄ ανατρέψουν την ήττα με 2-1 στο ματς της Ν. Σμύρνης. Οπως, βέβαια, έπεται και το ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Δύο παιχνίδια στα οποία ο ΠΑΟΚ καλείται να δείξει χαρακτήρα. Να αποδείξει ότι στο ματς με τον Αρη δεν χάθηκε και κάτι σημαντικό, πλην της νίκης, που δεν επέτρεψε στους οπαδούς του «Δικεφάλου», που θέλουν νίκη ακόμα και στο… τάβλι επί του «αιώνιου» αντιπάλου τους, να πανηγυρίσουν. Να αποδείξει ότι ήταν μια παρένθεση και μόνο…

Ραζβάν ΛουτσέσκουΑρηςΠΑΟΚΣάββας Παντελίδης