Απόψεις|01.03.2019 17:28

Τρέχει και δεν φτάνει η ΝΔ

Βούλα Κεχαγιά
  • Εδώ και τρεις ηµέρες ένα πράγµα δεν θέλει να καταλάβει η Νέα ∆ηµοκρατία. Για κάθε σώφρονα πολίτη που δεν λειτουργεί υπό την επήρεια του τοξικού µίσους που έχει δηλητηριάσει την πολιτική ζωή της χώρας και µεγάλο τµήµα της κοινωνίας, δεν είναι η (σε αναστολή) κοµµατική ιδιότητα του Νίκου Γεωργιάδη που τον απασχολεί. Ούτε εάν ήταν σύµβουλος/ κολλητός του κ. Μητσοτάκη ή εθελοντής -όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε- στο διάστηµα που ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας διεκδικούσε την αρχηγία του κόµµατος. Ούτε επίσης εάν έχει φωτογραφηθεί µαζί του ή εάν έχει γευµατίσει µαζί του στο πρόσφατο παρελθόν.
  •  Αυτό που προβληµατίζει τον κάθε καλόπιστο πολίτη είναι η σπουδή της Νέας ∆ηµοκρατίας να υποβαθµίσει έως και να θάψει την υπόθεση για την οποία ο πρώην βουλευτής της καταδικάστηκε πρωτόδικα, δηλαδή για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, υποστηρίζοντας µε εµµονή πως πρόκειται για προσωπική του υπόθεση. Ο,τι έκανε ή δεν έκανε ο κ. Γεωργιάδης είναι ασφαλώς προσωπική του υπόθεση. Οµως η Νέα ∆ηµοκρατία δεν αντιµετώπισε τη δίκη τού (πρώην) στελέχους της ως προσωπική του υπόθεση.
  • Στελέχη της Πειραιώς παραστάθηκαν στο δικαστήριο κάνοντας support στον κ. Γεωργιάδη, και µάλιστα εν ενεργεία βουλευτής της αξιωµατικής αντιπολίτευσης κατέθεσε ως µάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουµένου. Η δε παρουσία «γαλάζιων» στελεχών στο ακροατήριο από µόνη της εκπέµπει ένα µήνυµα πολιτικής κάλυψης στο στέλεχος και έµµεσης πίεσης προς τους δικαστές πως πίσω από τον κατηγορούµενο βρίσκεται ένα πολιτικό κόµµα που στηρίζει.
  • Ως εκ τούτου, είναι ακατανόητο για ποιους λόγους η Πειραιώς επιµένει µονότονα στη γραµµή της προσωπικής υπόθεσης -ευτυχώς έχει αποφύγει εκφράσεις τύπου «προσωπικό δράµα»- υιοθετώντας µάλιστα µέσω του Νο 2 του κόµµατος και το επιχείρηµα της πολιτικής σκευωρίας. Η φράση «πολιτικός κανιβαλισµός» αποσύρθηκε εγκαίρως από τα non paper της Ν∆, καθώς, σύµφωνα µε πληροφορίες, προκάλεσε την έκρηξη κορυφαίων στελεχών του επικοινωνιακού επιτελείου, που µε τα απαραίτητα «γαλλικά» εκτίµησαν ότι τέτοιου είδους γραµµή κάνει την κατάσταση χειρότερη. Ως εκ τούτου, τα non paper του κόµµατος θα περνούν από τριπλό φιλτράρισµα, και µάλιστα θα φεύγουν από το WhatsApp συγκεκριµένου στελέχους του τοµέα επικοινωνίας.
  • Μ’ αυτά και µ’ αυτά, η «γαλάζια» οικογένεια µετέτρεψε µία «προσωπική υπόθεση» σε «συλλογική υπόθεση» και τώρα τρέχει να µαζέψει την κατάσταση, επαναλαµβάνοντας την κασέτα (για την οποία έχει πάρει απάντηση) εάν οι ευρωεκλογές θα γίνουν µε λίστα ή µε σταυρό.
Νέα ΔημοκρατίαΝίκος Γεωργιάδης