Απόψεις|24.06.2019 19:55

Οταν στα «χειρουργεία» Δάρας και Μανιάτης πάθαιναν αφωνία

Ανδρέας Παπαλουκάς

Υπάρχουν στιγμές που όσο κι αν θέλει κάποιος να κρυφτεί, δεν τα καταφέρνει. Είναι οι στιγμές που το… καθήκον τούς καλεί να εκτεθούν για την προάσπιση των συμφερόντων της ομάδας τους, που, αν τις αναγνώσεις σωστά, έχουν αντανάκλαση και στην πρώην τους ομάδα.

Ο Χρήστος Δάρας και ο Γιάννης Μανιάτης είναι εξ αυτών που έγιναν έξω φρενών με τη διαιτησία του Εμμανουήλ Σκουλά στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου της ομάδας τους, του Πανιωνίου, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ματς στο οποίο η πρόκριση των «κυανερύθρων» στους ημιτελικούς χάθηκε στο 118’. Αναμφίβολα είναι πολύ πικρό να χάνεται η πρόκριση, την οποία οι φιλοξενούμενοι θεωρούσαν σίγουρη μετά το 2-2, από ένα πέναλτι για το οποίο ουδείς μπορεί μετά βεβαιότητας να πει πως δεν υπήρχε παράβαση.

Πρώτη φορά «βγήκαν» από τα ρούχα τους, αν και κατά το πρόσφατο παρελθόν η ομάδα τους έχει διαβεί ουκ ολίγες φορές την πόρτα «χειρουργείου». Κι όχι στο νοσοκομείο στο οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο χειρουργός Χρήστος Δάρας, ο οποίος προεδρεύει στην ΠΑΕ Πανιώνιος, αλλά μέσα στο «σπίτι» τους.

Προφανώς από… συναδελφική αλληλεγγύη ο Χρ. Δάρας δεν τοποθετήθηκε πέρυσι, όταν ο Αθηναίος ρέφερι Αγγελος Ευαγγέλου είχε δώσει πέναλτι υπέρ του Φορτούνη, που είχε πέσει εύκολα στο 86’ στην περιοχή του Πανιωνίου με το σκορ στο 3-3. Ούτε όταν, στον ίδιον αγώνα, στο 93’, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των «κυανερύθρων», σε καθαρή ανατροπή του Χατζισαφί από τον Φιγκέιρας, πήρε θέση στο «χειρουργείο».

Και φέτος, όμως, έπαθε αφωνία, όταν στον ίδιο τόπο του εγκλήματος, στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης, με αντίπαλο ξανά τον Ολυμπιακό, ο διαιτητής Εμμανουήλ Σκουλάς (ναι, ο ρέφερι της πρόσφατης αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Πανιωνίου) και ο βοηθός Παντελής Σπυρόπουλος ακύρωσαν ως οφσάιντ, στο 69’, με το σκορ στο 0-0, κανονικό γκολ του νυν παίκτη της ομάδας της Ν. Σμύρνης και από τον περασμένο Ιανουάριο του Ολυμπιακού, Γιώργου Μασούρα!!

Προφανώς τότε τα διαιτητικά λάθη τα θεώρησε ανθρώπινα, ειδάλλως ποιος ο λόγος να μη μιλήσει με γλώσσα που κόκαλα τσακίζει, όπως έπραξε τώρα;

Μίλησε, όμως, τώρα και ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος έχει διαγράψει από τη μνήμη του τη… χείρα βοηθείας που είχε δώσει, ως παίκτης του Ολυμπιακού, στον αλήστου μνήμης τελικό Κυπέλλου του 2013 με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Τότε που απέκρουσε δίκην τερματοφύλακα την κεφαλιά του Σανκαρέ στο 68’ (με το σκορ 1-1) και αντί να δοθεί πέναλτι και αποβολή, ο Μανιάτης πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου, που επιτεύχθηκε στην παράταση.

Από τους πανηγυρισμούς, δηλώσεις για τα… πανηγύρια!!

ΟλυμπιακόςΠΑΟΚΠανιώνιοςΚώστας ΦορτούνηςΓιάννης Μανιάτης ποδοσφαιριστής